UPRAVO IDE LIVE Mostar nema jazz scenu, ali ju definitivno zaslužuje

Josip Plameta
Facebook/The Voice Hrvatska

Povodom Međunarodnog dana jazza večeras se održava druženje uživo s Josipom Palametom na Facebook stranici American Corner Mostar. Mladi glazbenik, postao je poznat širom regije po nastupima u showu “The Voice Hrvatska” gdje je i nastavio s pjevanjem jazz glazbe, koju inače izvodi sa svojim dugogogodišnjim bendom Smooth Groove.

Tijekom druženja Josip će pričati o svojoj ljubavi prema Jazzu, iskustvu na The Voice- u i naravno uz to live će biti upotpunjen s nekoliko jazz izvedbi.

“Jako mi je drago što su me pozvali, a volio bih napomenuti da smo (moj band) pod pokroviteljstvom American Cornera i HNK Mostar prošle godine na isti datum napravili i jazz koncert u kazalištu. Jazz je divan žanr u kojem uživam već neko vrijeme, a budući da je širok, maštovit i kompleksan, uvijek nešto novo naučim i osjetim”, rekao je za hercegovina.info Josip, te dodao:

“Jazz standardi su uvijek dio mojeg repertoara i time želim na neki način približiti jazz ljudima koji ga nemaju priliku slušati uživo. Smooth Groove radi na tome da, za početak, grad stekne kulturu slušanja jazza, pa da to s vremenom preraste u kulturna događanja, festivale i koncerte

Sadržaj se učitava...

Josipa smo zamolili da nam preporuči neke od izvođača koji su obilježili jazz scenu.

“Uvijek rado preporučam širok repertoar starih vokalnih klasika Sinatre, Dean Martina, Tony Bennetta, Nat King Cole-a i drugih, ali volim napomenuti i modernije umjetnike kao što su Kurt Elling, Robert Glasper, Kamasi Washington, Chris Dave i mnogi drugi.”

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.