U HOTELSKOJ SOBI Preminuo bubnjar Foo Fightersa

Taylor Hawkins
Getty images

Bubnjar 'Foo Fightersa' Taylor Hawkins preminuo je s 50 godina, objavio je bend u kojem je svirao 20 godina.

"Ova naša 'Foo Fighters' obitelj je slomljena tragičnim i preranim gubitkom našeg voljenog Taylora Hawkinsa", napisali su na društvenim mrežama. "Njegov glazbeni duh i zarazni smijeh zauvijek će živjeti s nama", dodali su, prenosi Index.

'Foo Fightersi' trenutno su na turneji po Južnoj Americi, a u vrijeme Hawkinsove smrti trebali su nastupiti na festivalu 'Estéreo Picnic' u Bogoti, rekao je glasnogovornik benda za 'Rolling Stone'. Planiran je i njihov nastup na dodjeli nagrada Grammy sljedećeg tjedna.

Kolumbijski mediji pišu da su Hawkinsa pronašli mrtvog u hotelskoj sobi. Uzrok smrti za sada nije objavljen. "Naša srca su uz njegovu suprugu, djecu i obitelj. Molimo da se njihova privatnost poštuje u ovom nezamislivo teškom trenutku", dodali su članovi benda u izjavi. Iza Hawkinsa je ostala supruga Alison i njihovo troje djece.

Kako se širila vijest o Hawkinsovoj smrti, brojni glazbenici i slavne osobe na društvenim mrežama počeli su se opraštati od njega. "Bog te blagoslovio, Taylor Hawkins. Volio sam tvoj duh i tvoju nezaustavljivu rock moć”, napisao je Tom Morello iz 'Rage Against the Machine'.

"Počivaj u miru, prijatelju. Ovako ću te zauvijek pamtiti", napisala je poznata obožavateljica 'Foo Fightersa' Miley Cyrus, dodavši da će mu posvetiti svoj sljedeći koncert. Slash je napisao da ga je Hawkinsova smrt ostavila 'razorenog'ndodavši: "Nema riječi kojima bih izrazio sve osjećaje koje je izazvala njegova smrt".

Hawkins je rođen u Fort Worthu u Teksasu, a preselio se u Laguna Beach u Kaliforniji sa svojom obitelji u ranom djetinjstvu. Prve zapaženije nastupe kao bubnjar ostvario je na turneji za Alanis Morissette tijekom ere 'Jagged Little Pill'.

"Onog trenutka kada sam čuo 'You Oughta Know', rekao sam: Ja moram biti u tom bendu!", ispričao je prošlog studenog za 'Rolling Stone'. Može ga se i vidjeti u spotovima za 'You Oughta Know' i 'You Learn'.