VIDEO  Tužna rođendanska pjesma grupe Putokazi

Putokazi u publici

'Putokazi' predstavljaju novi singl s četranestog po redu, od kritike hvaljenog, albuma 'Meandri'. Kao peta 'postaja' ujedno i netom završenog igranog filma u formatu omnibusa, singl 'Tužna' uistinu je tužna pjesma: "Kome je do istine zna, prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga 'izgubio' u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u 'veliku životnu vodu' u pokretu, koja 'meandrira' zavojima na kojima protječemo i 'punimo' vrijeme svoje fizičke pojavnosti", ističu 'Putokazi'.

Sadržaj se učitava...

Kao igrani film u formatu omnibusa, novi uradak 'Putokaza' skup je različitih čitanja na temu smrti i prolaznosti, talentirane mlade umjetnice, redateljice Gee Rajić koja za 'Tužnu' kaže: "'Tužna' je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređeni, pasivan odnos", navodi se u priopćenju iz Dallas recordsa.

U videu, koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran. Legendarni riječki 'Putokazi' svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus 'Meandri', predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan.