VIDEO  'Turisti' singlom 'California' poslali simbolične poruke

Turisti bend klupe
Blagoja Pešić

'California' je drugi singl riječkih 'Turista' s njihovog aktualnog studijskog uratka - EP-a '7', na kojemu su objedinili sedam ujednačenih brojeva koji zajedno čine cjelinu atmosferom i lirikom.

Vlado Simcich Vava, potpisnik glazbe i teksta kojim miješa san i javu, i ovom pjesmom slušateljima nudi drugačiju dimenziju zvuka kojom je još jednom istaknut odličan vokal Ive Močibob.

Sadržaj se učitava...

O njegovom glazbenom potpisu, među ostalim je u svojoj recenziji EP-a kritičar Bojan Mušćet napisao: "Vava je svoj instrumentalistički americana eho (za nagradu 'Porin' nominiran album 'Bed of Blue') vješto ukorporirao u svih sedam pjesama na način da su one kompaktnije posložene od svih dosadašnjih albuma 'Turista', ali i dalje svaka zvuči drukčije".

Vizualetu singla potpisuje stalna suradnica benda, redateljica Kristina Barišić, a 'Turisti' s veseljem najavljuju i skorašnje objavljivanje EP-a '7' i na 10-inčnom vinilu u izdanju Dallas Records.

Zanimljivost ove pjesme je ta da su njezini stihovi Vavi poslužili kao polazišna točka u njegovom novom, svježe objavljenom romanu 'Kapetan onkraja' (Fragment naklada, Split).