TOP 5 serija po IMDB-u za brži prolazak izolacije

Game of thrones
HBO.com

Epidemija koronavirusa nam je drastično promijenila način života u zadnjih mjesec dana. Ipak, kako se kaže, u svakom zlu ima i neko dobro. Vrijeme izolacije i policijskog sata koji nas sve drži kući zato možemo iskoristiti za gledanje TV-serija i filmova za koje inače ne bismo imali vremena. Ovom prilikom donosimo 5 najbolje ocijenjenih TV serija po portalu IMDB (International move database).

Sve ove serije su već prešle u kategoriju kultnih te je sada pravo vrijeme da višak slobodnog vremena izdvojite za nadoknađivanje propuštenog.

Združena braća (Band of brothers) – 9.4/10

Ova mini-serija u deset nastavaka izašla je 2001. godine. Tema je Drugi svjetski rat, a zasnovana je na istoimenoj knjizi koju je napisao povjesničar i biograf Stephen E. Ambrose.  Serija prati elitnu postrojbu zračne divizije američke vojske od početnih treninga u SAD-u do kapitulacije Njemačke i kraja rata.

Sadržaj se učitava...

Na putu prema dolje (Breaking bad) – 9.4/10

Serija iz 2008. godine kroz 5 sezona i 62 epizode prati neobičan i opasan životni put Waltera Whitea, srednjoškolskog profesora kemije, koji se okrene kriminalu i proizvodnji kristalnog metamfetamina kada sazna da boluje od karcinoma.

Sadržaj se učitava...

Černobil – 9.3/10

Petodijelna miniserija Černobil iz 2019.  godine dramatizira priču o nuklearnoj nesreći u ukrajinskom Pripjatu1986. godine – jednoj od najgorih katastrofa u povijesti čovječanstva – i hrabrim muškarcima i ženama koji su se žrtvovali kako bi spasili Europu i svijet od još veće katastrofe.

Sadržaj se učitava...

Žica (The wire) -   9.3/10

Ova serija iz 2002. kroz svojih 5 sezona i 60 epizoda donosi priču o Baltimoreu i njegovom narko podzemlju, ispričanu prema viđenju kriminalaca i snaga zakona.

Sadržaj se učitava...

Igra prijestolja (Game of thrones) – 9.3/10

Nedavno završena, serija iz 2011. godine nastala prema književnom predlošku G. R. R. Martina kroz 8 sezona i 73 epizode donosi priču o borbi za prevlast devet plemićkih obitelji iz mističnog srednjovjekovnog kraljevstva Westerosa. Serija je ukupno osvojila 59 Emmyja, televizijske inačice filmske nagrade Oscar.

Sadržaj se učitava...