Talijani odnijeli pobjedu na Eurosongu, jedna zemlja ostala bez bodova

Eurosong 2021 Maneskin
EBU

Održana je finalna večer 65. Eurosonga, a pobjedu je odnijela Italija s pjesmom 'Zitti E Buoni' koju je izveo Måneskin.

Cipar, Albanija, Izrael, Belgija, Rusija, Malta, Portugal, Srbija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Grčka, Švicarska, Island, Španjolska, Moldavija, Njemačka, Finska, Bugarska, Litva, Ukrajina, Francuska, Azerbajdžan, Norveška, Nizozemska, Italija, Švedska i San Marino borili su se za pobjedu na Eurosongu, navodi Index.

Talijani su pobjedu odnijeli s 524 ukupna boda. Od toga su 318 bodova dobili od publike. Drugi su završili Francuzi, a treći Švicarci. Na četvrtom mjestu našao se Island, a Ukrajina na petom. Srbija je završila na 15. mjestu, a od publike je dobila 82 boda.

Glasovali i Hrvati. Hrvatski stručni žiri 12 je bodova dao pobjednicima Talijanima, dok su susjedima Srbima dali 7 bodova. Ujedinjeno Kraljevstvo svoj je nastup na Eurosongu završilo bez ijednog boda. 0 su bodova dobili i od nacionalnih žirija i od publike.

Posljednja država koja se predstavila u finalu ovogodišnjeg Eurosonga bio je San Marino s pjesmom Adrenalina. Završio je na 22. mjestu.

Pobjednik Eurosonga sinoć je snimljen nagnut nad stol, zbog čega je mnogima izgledao kao da šmrče drogu tijekom prijenosa uživo, no on to opovrgava.

Damiana Davida, frontmena talijanskog benda Måneskin, kamera je uhvatila u sugestivnom položaju, a YouTube prepun je videa u kojima dominiraju naslovi da je Talijan uhvaćen kako šmrče drogu.

"Ne koristim droge, molim vas", rekao je David kratko na press-konferenciji nakon pobjede na upit novinara o spornoj sceni. "Molim vas, nemojte to govoriti", dodao je, a kasnije je na profilu benda objavljeno i službeno priopćenje.

"Zaista smo protiv droga i nikad nismo koristili kokain. Spremni smo na testiranje jer nemamo što skrivati", poručili su.