SVI SU PROFITIRALI Koliko su drugi uz rekorderku Aleksandru Prijović zaradili nakon pet punih arena?

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović s pet je rasprodanih Arena postavila novi rekord, a procjenjuje se da je kroz Arenu u tih pet dana prošlo 90.000 ljudi.

Glavno pitanje nakon svega jest koliko je pjevačica iz Belog Manastira zaradila, ali i koliko je uložila u petodnevni spektakl koji je oduševio njenu publiku.

Aleksandra Prijović

Aleksandra je samo od prodaje karata uprihodila 2,780.000 eura, no u to treba uračunati nemale troškove kao što je zakup Arene, scenografija, svjetla, bend i drugo, pišu 24 sata. Aleksandra je, prema cjeniku zagrebačke Arene, zakup prostora za pet koncerata platila oko 120.000 eura. Najjeftinija karta bila je 25, a najskuplja 130 eura, koliko je bilo potrebno izdvojiti za VIP ložu.

Na dan koncerta su se karte za tribine dolje, koje su u pretprodaji stajale 32 eura, u oglasima prodavale za 200 eura. Dvorana može primiti 22.000 posjetitelja, no na koncertima Aleksandre Prijović 150 barskih stolova smanjilo je kapacitet.

Procjena je da je oko 18 tisuća obožavatelja bilo svake večeri na koncertu.

Zbog njenih koncerata su u Zagrebu bili popunjeni hoteli i apartmani, a obrtnici iz Slavonije su njenim obožavateljima dali mogućnost da ih pokupe na kućnoj adresi, odvezu u Arenu i vrate kući - za 50 eura.

'Vozili smo kombijima. Dva kombija za svaki koncert, otprilike šesnaest putnika po koncertu', ispričao je jedan obrtnik.

Na garderobi je tijekom koncerata bilo 50 garderobijera, zaštitara je bilo 220, a konobara 180, rekli su organizatori.

'Bilo je dosta napojnica', slažu se svi.

Iz Turističke zajednice Grada Zagreba kažu  da je tijekom Aleksandrina prva dva koncerta broj dolazaka u odnosu na prethodnu godinu bio veći za 22 posto, a broj noćenja veći za 14 posto. Iz Porezne uprave nam objašnjavaju kako je teško usporediti zaradu u ugostiteljstvu s prethodnom godinom jer su zbog inflacije cijene povećane.

Pjevačica je s obitelji, prijateljima i bendom odsjela u luksuznoj Esplanadi na tjedan dana. Noć u njihovu Deluxe apartmanu iznosi oko 400 eura. Kad se sve oduzme i zbroji, Prija je čisto zaradila oko 2,5 milijuna eura, pišu 24 sata.