SVATOVSKI CJENIK Evo koliko koštaju nastupi glazbenih zvijezda na vjenčanjima

Hercegovački svatovi
Ilustracija / hercegovina.info

Joško Čagalj Jole je zbog svojih nastupa koji traju i po osam sati jedan od traženijih zabavljača na svadbama. Ovaj popularni pjevač za svoj nastup traži između šest i osam tisuća eura, dok nastup Lepe Brene košta čak 30.000 eura, prenosi Večernji list.

Glazba je jedan od bitnijih elemenata na svadbama, a ako su u mogućnosti, mladenci sve češće pozivaju glazbenike poznate u čitavoj regiji. 

Neki domaći pjevači čak su stekli i nadimke ‘svatovskih pjevača‘, a njihove su se cijene tijekom nekoliko proteklih godina znatno povećale. Uz Jolu, jedna od njih je i Maja Šuput, čiji nastup također košta oko 8.000 eura.

Cijena svadbenog nastupa Jelene Rozge doseže otprilike 6.000 eura, dok su Neda Ukraden i Mladen Grdović nešto ‘jeftiniji‘, s cijenama od 5.000 eura.

Nastupe na vjenčanjima često nudi i Nives Celzijus, koja ih naplaćuje 3.500 eura, Ivana Kovač s cijenom od 3.000 eura i ‘princ dijaspore‘, Josip Ivančić, koji traži od 3500 do 4000 eura. Popularnost na vjenčanjima također raste grupi "Vigor", koja traži 4.000 eura i Piratima, čija cijena je upola jeftinija i iznosi 2.000 eura. 

Severina također rado pjeva na privatnim zabavama i svadbama, ali isključivo u Crnoj Gori. Cijena njezinog nastupa nije univerzalna, već je dogovara individualno. Neki od najskupljih nastupa su uz Lepu Brenu oni od Ace Lukasa i Halida Bešlića, a njihove se cijene kreću od osam do deset tisuća eura. Popularni Haris Džinović tek je nešto jeftiniji, s cijenom od 5.000 eura, prenosi Večernji list.

S obzirom na to da romske svadbe traju 12 sati, cijena svakog glazbenika u tim se slučajevima udvostručuje. Neke pop zvijezde povećavaju svoje prihode izvođenjem samo nekoliko pjesama kod matičara ili u crkvi, a među njima su Jacques Houdek, Nina Badrić, Josipa Lisac i Marko Škugor.

Iako garantiraju dobru zabavu, nastupi ovih glazbenika veliki su financijski teret za mladence. Stoga ni ne čudi da na svadbama glazbeni aranžman sve češće pripremaju DJ-evi.