SUPRUGA MIRKA ALILOVIĆA Otvorimo svoja srca i pružimo majci šansu za život

SUPRUGA MIRKA ALILOVIĆA Otvorimo svoja srca i pružimo majci šansu za život
Facebook

Ani Mari Ljutić iz Zagreba vodi tešku životnu borbu nakon što je rodila dječaka Matiasa carskim rezom. Ani Mari inače vodi borbu agresivnim rakom koji joj je dijagnosticiran nakon druge trudnoće.

Priča je to koja nije ostavila ravnodušnim nikoga u Hrvatskoj, pa tako ni Ivu Alilović suprugu proslavljenog rukometnog vratara iz Ljubuškog Mirka Alilovaća.

Na svom Facebook profilu Iva je objavila emotivan status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije više mjeseci na internetu sam naletjela na članak o Anamari Ljutić. Inače ne volim čitati o bolesti zbog nekih svojih problema koje kasnije imam, ali ovaj članak sam pročitala i rasplakala se te ga poslala porukom Mirku u susjednu sobu… Obitelj je skupljala novac za dodatne pretrage i neurološko liječenje, jer u Hrvatskoj su svi resursi već istrošeni i nije bilo konkretnog pomaka"

"Kako je Mirko hladniji tip i ne pada na stvari na koje ja padam, bila sam ugodno iznenađena te se rasplakala nakon što mi je rekao da je stupio u kontakt s obitelji, suprugom Dinom, i ponudio pomoć pri liječenju. No, kasnije je došlo do nekih promjena s obzirom na to da je to liječenje trebalo biti u Italiji ili Americi, gdje su tada davali naznake da bi mogli naći rješenje za njezine svakodnevne psihogene napadaje izazvane edemom na mozgu."

"Suprug Dino, koji je tad radio i skrbio za svoju suprugu, nazvao je Mirka, pošteno se zahvalio i rekao kako ništa sada od toga, jer pretrage i boravak u drugoj zemlji trajali bi duže vremena a ona ne smije prekidati onkološko liječenje u Zagrebu svaka tri tjedna. Mora se još izvidjeti situacija te da ćemo biti u kontaktu."

"Oduševio nas je taj dobri otac, suprug, čovjek, svojom skromnošću u izuzetno teškoj situaciji, tužnoj i ružnoj životnoj priči. Priči koju ne želim nikome i iskreno mu se divim kroz što sve prolazi i kako se snalazi. Žao mi je te malene dječice, koja, nažalost, ne znaju za zdravu majku, koja nemaju mogućnosti koje imaju druga djeca."

Nedugo zatim došla je ova situacija koja nas je sve zahvatila, ljudi dobivaju otkaze, zatvaraju poslove, još u Zagrebu onaj potres… Strašno! I Dino ostaje bez posla, kuhar je i restorani su zatvoreni. Srećom, vlasnica ga je odlučila zadržati koliko dugo će moći, no ni to ne ovisi o njoj.

"Trenutno njih četvero preživljava s Aninom mirovinom od 2000 kn, jer ostatak pojedu krediti i dugovi dizani za Anine i životne potrebe. Ana Mari je, nažalost, i dalje bolesna, ona ima metastaze po cijelome tijelu, svim organima, zaboravila je čitati, pisati i obavljati nama sasvim normalne stvari. Onkološki dio plaća HZZO, a ovo sve ostalo plaća Dino, koji krpa kraj s krajem, još uz svu muku ostaje i bez auta! Iz Mirkova kluba PICK SZEGEDA oni dobri dečki su se uključili u akciju.

"Svjesna sam teške trenutačne situacije, znam da nikome ne cvjetaju ruže, ali evo… Ovoj obitelji je stvarno potreba, hrabra mama se ne predaje, ona želi još jedan Uskrs provesti sa svojom dječicom, pa ako se ona ne predaje, zašto bismo se mi predali i oglušili na pomoć. zato otvorimo svoja srca i pružimo majci šansu za život, bez napadaja, bez odlazaka u bolnicu, bez očajničkih borbi za svaki udisaj zraka jer ono što je nama normalno, njoj je luksuz. Ne zaboravimo da sutra to možemo biti mi", napisala je Iva Alilović.

Obitelji Ljutić možete pomoći uplatom na broj žiro računa otvoren u ZAGREBAČKOJ BANCI:

IBAN: HR 6923600003118377632
SWIFT ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA: ZABAHR2X
NA IME: DINO LJUTIĆ
ADRESA: ZAGREB
OPIS PLAĆANJA: DONACIJA
POZIV NA BROJ: 00 111

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.