VIDEO  Stigao je prvi album jednog od najperspektivnijih mladih glazbenika u Hrvatskoj

ToMa na stolici
Matija Režek i Gordan Svilar

Ova je godina definitivno u znaku ToMe, jednog od najperspektivnijih mladih glazbenika u Hrvatskoj. Pjesma '193' jedna je od radijski najuspješnijih pjesama ove godine. Njezin uspjeh jednako prati i aktualni singl 'Prevari me osjećaj' koja je svega dva dana nakon objave postala najtraženija pjesma u Hrvatskoj, ujedno i jedina hrvatska pjesma u Top10 Shazam tražilice. 

Na red je došao i ToMin prvi nosač zvuka koji uz spomenute pjesme donosi i tri noviteta te podsjetnik na pet ranije objavljenih singlova. Pažnju publike ToMa je dobio zbog nastupa na Dori 2021. godine pjesmom 'Ocean of love', njegovu pripadnost vrhu mladih glazbenika potvrđuje i nagrada za 'Najboljeg debitanta Splitskog festivala 2021. godine' za pjesmu 'Zaboravljeni'.

U tri godine nastanka ovog albuma ToMa se ostvario i sazrio ne samo kao pjevač nego i kao autor, navodi se iz Dallas recordsa. Pjesme na albumu kronološki su poredane, dajući tako priliku svakom slušatelju osobno doživjeti ToMino glazbeno putovanje.

Sadržaj se učitava...

"Čekao sam ovaj dan, dugo… I nisam sretan samo jer konačno imam svoj CD u ruci. Sretan sam jer slušajući ovaj album ponovno proživljavam neke od najposebnijih trenutaka svog života, prisjećam se fenomenalnih suradnika, koautora, producenata… Velik broj umjetnika je radio na ovome i svima sam zahvalan. Ali, ponajviše hvala publici, kako onima koji su uz mene od početka tako i onima koji su nedavno uskočili na ovaj vlak", rekao je ToMa.

Nakon suradnje sa švedskim autorima i producentima, ToMa se vraća domećem kreativnom peru. Autorska suradnja s Matijom Cvekom na pjesmi 'Pero na dlanu' te prva ToMina kantautorska pjesma 'Budala ja' nastale su pod produkcijskom palicom Ivana Pešuta: "Iako su žanrovski različite pjesme, Toma je vokalno dao točno ono što im je trebalo. 'Pero na dlanu' je malo drugačija od ostatka albuma, dok je 'Budala ja' savršeno sjela istog trenutka kada smo ju počeli slagati. Mislim da je njegov vokal ono što će uvijek dati pečat o kakvoj god se pjesmi radilo".

Time je ToMa zatvorio prvu polovicu svojeg albuma i čvrsto krenuo putem svoje intuicije, dokazujući još jednom da hrvatska glazba ne odskače od svjetskih trendova. Pjesma '193' obolježila je ovu godinu, a u njoj se prvi put čuje tajanstveni 'wow' jasno predstavljajući ime trećeg producenta ovog albuma - Mihovila Šoštarića Lockrooma.

Uz Mihovila, na albumu se ToMi pridružio i gitarist Jan Jakovljev kao koautor glazbe na pjesmama 'Prevari me osjećaj' i 'Dok si pored mene', priopćeno je iz Dallas recordsa. Album 'Prevari me osjećaj' dostupan je na svim streaming servisima i na Dallas Records YouTube kanalu.