VIDEO  Srednjoškolci obradili veliki hit Leta3

PjesmaRIca promocija
Petar Fabijan

Nedavno objavljen projekt 'pjesmaRIca' donosi 13 ponajvećih hitova popularne riječke rock i pop scene, otpjevanih u zborskim aranžmanima s ciljem približavanja riječke urbane pop rock glazbe novim, mladim generacijama.

Na albumu se nalaze pjesme grupe E.N.I., Leta 3, Laufera, Ogledala, Marine Perazić, Grada, En Facea, Cacadou Looka, Metrobolika, Xenie, Ogledala i RiVala, a riječki srednjoškolci snimili su i videospotove za 'Profesor Jakov' Leta 3 i 'Zaboravit ću sve' grupe Fit.

'Profesora Jakova' u novom aranžmanu izveli su Združeni zbor Prve riječke hrvatske gimnazije iz Rijeke i zbor Gimnazije 'Andrija Mohorovičić' pod vodstvom mentorice Andree Kopri, a 'Zaboravit ću sve' izveo je učenik Carlo Božić iz Osnovne škole 'Ivan Zajc' iz Rijeke pod vodstvom mentora Edina Pecmana, priopćeno je iz Dallas recordsa.

"Nakon uspješno izdanog albuma 'PjesmaRIca' Osnovna škola Zamet, kao jedan od sudionika na albumu, prijavila je na natječaj za izvannastavne aktivnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja projekt PjesmaRIca - snimanje video spotova. MZO prepoznalo je kvalitetu snimljenih pjesama te financijski potpomoglo snimanje videospotova za 13 pjesama na albumu.

Sadržaj se učitava...

Do sada je uspješno snimljeno šest spotova, a prvi u nizu je 'Profesor Jakov' grupe Let3 u izvedbi Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije 'Andrija Mohorovičić' Rijeka. U spotu je sudjelovao dio učenika Združenog zbora dviju gimnazija pod vodstvom profesorice Helge Dukarić - Dangubić",  rekla nam je izvršna producentica projekta 'pjesmaRIca' Jelena Fabijan.

'Profesora Jakova' zborovi će izvesti na AntiValentinovskoj pozornici koja nakon Zagreba stiže u Rijeku, 19.3., gdje će nastupiti zajedno s domaćinima festivala Letom 3 i zajedno izvesti jedan od njihovih najvećih hitova!

Materijal je snimljen u studiju Darka Terlevića (Morso, The Siids) koji potpisuje glazbene aranžmane i finalnu produkciju. Snimanjem matrica i njihovim uvrštavanjem na 'pjesmaRIcu', projekt je zauvijek ostavljen novim generacijama te svim profesorima glazbene kulture i zborovođama grada Rijeke i Hrvatske.