Srđan Olman poručio Mostarcima dođite i dobro se nasmijte

Srđan Olman
Facebook/Srđan Olman

Jedan od najboljih komičara u regiji, Srđan Olman gostuje 6. ožujka u OKC Abraševiću. Kaže kako je jedan od najozbiljnih poslova na svijetu nasmijati publiku, jer njegovu kavalitetu procijenjuje publika, a ne on.  

 A sama njegova priča o ulasku u svijet stand-upa prilično je zanimljiva, jer je u te vode uplivao s pozicije televizijskog voditelja i novinara. Na nagovor kolega novinara prijavio se na natjecanje „Najbolji komičar“ i nakon nekoliko krugova osvojio je prvo mjesto. Nastavio je niz pobjeda na stand up natjecanjima čime je postao poznat u tim krugovima.

Nakon osam godina provedenih u novinarskoj profesiji kaže kako je novinarstvo u Srbiji besmislen posao sa mnogo stresa, malo para, ali ga je nevjerovatno teško ostaviti zbog dinamičnosti posla.

“Lako se ostavlja samo ako nađete nešto mnogo bolje i dinamičnije, a ja sam našao.”

Sadržaj se učitava...

Ovaj Subotičinin ima svoja dva One man show-a, “Severno ledeni humor” koji je tražen od Kanade do Središnje Europe, a pogotovo na Balkanu te je početkom listopada 2018. godine osmislio još jedan show imena "Pravda za Olmana" . Autor je online humorističke serije „Dragine mudrosti“ koju možete pogledati na kanalu Youtuba-a ili Facebook stranice, u kojoj igra majstora Dragu Majstorovića.

Kako ste prešli u svijet komedije, kada ste shvatili da vaši nastupi izazivaju smijeh, da ste dobri u stand up komediji?

Prešao sam nekako neplanirano, jednostavno se dogodilo, to je valjda sudbina. A kako sam shvatio da moji nastupi izazivaju smijeh? Tako što sam nastupao, a ljudi su se smijali, nije bilo teško zapaziti. O tome jesam li sam dobar, ne sudim ja, nego publika.

Do sada ste nastupali u cijeloj regiji, možete li po regijama reći nešto o publici, što voli publika u Sarajevu, Mostaru, Beogradu, a što vole gastarbajteri kada gostujete u inozemstvu?

Gdje god da živite, vi ste prije svega ljudsko biće, a svako ljudsko biće se u životu susreće sa manje više istim preprekama koje život postavlja, kao što su računi, stanarina, posao, ljubav, samoća i ostalo. Tako da nema neke ogromne razlike u publici. Dobar humor proći će svugdje.

S obzirom na to da nastupe osmišljavate sami koliko je teško pronaći inspiraciju?

Mnogo je lakše naći inspiraciju nego nalaziti naftu na naftnim poljima u Oceanu. Mislim to mi je posao i da je teško, naći ću je.

Opišite nam lik Drage Majstorovića kojeg igrate u online humorističnoj seriji ''Dragine mudrosti''?

Dragine Mudrosti su probni projekt mojih prijatelja i mene. Serija je lokalnog karaktera, ali je nama veoma draga...a Drago? On je samo jedan naivac koji svoju nezrelost i tupavost skriva brbljivošću toliko da nekad čak i izađe kao pobjednik.

Sadržaj se učitava...

U svojim nastupima imate crnog humora, a često u repertuaru govorite o aktualnim događanjima oko nas kao što su migranti. Jesu li spremne šale o koronavirusu?

Nemam o korona virusu ništa, ne zato što nije inspirativno nego mi je dosadno pričati o nečemu o čemu svi pričaju. Društvene mreže su puno korone, jednostavno mi nije više zanimljivo.

Što misliš o hercegovačkom humoru, hercegovačkim komičarima?

Ne bih vezivao humor za prostor. Ili si dobar ili nisi. Znam dvojicu komičara sa tih prostora, Omera i Igora i oni su dobri. Bore se, trude, kao i svi mi. Ostale nisam gledao, pa ne mogu govoriti napamet.

Na upit o tome što publika može očekivati 6. ožujka u 20 sati na pozornici OKC Abraševića kaže kako će odgovor dati na svom nastupu te poručuje “neka dođu pa nek sami vide čemu će se smijati.”