Srbijanski pjevač o glasinama da je pristupio crkvi

Milan Stanković
Mondo

Popularni pjevač Milan Stanković, koji se posljednjih godina povukao iz javnosti, pokazao je kako proslavlja najradosniji kršćanski praznik, Uskrs.

Poznato je da je Milan veliki vjernik, a kada se povukao sa scene pričalo se da se zamonašio, međutim, pjevač je samo svoj mir pronašao obilazeći manastire. Stanković ove godine Uskrs slavi u manastiru Hilandar, u Grčkoj, piše Telegraf.

Pjevač je na svom Instagram profilu podijelio prelijepe kadrove iz manastira, vanjskog, ali i unutrašnjeg dijela, a na jednoj fotografiji vidi se da pjevač u manastiru drži svijeću. Podsjetimo, posvećen vjeri, često obilazi manastire i boravi u njima, a nedavno je pričao o vjeri.

"Kršten sam još kao beba da bih preživio, a preživio sam mnogo u svom kratkom životu. Svi mi imamo stremljenja, želje, planove, uspiehe, ideje. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki križ. Ali, u ludilu ovog vremena, duhovno slijepi, gluhi i nijemi, svegrešni, pale prirode, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osjetimo da bez Logosa božjeg života, nema života niti smisla. 

To su potvrdili svi koji se življenjem ozbiljno bave. Sve nauke, filozofije, revolucije, ideologije limitirane su okvirom stvorenog, bez pristupa tajni Tvorca, uzroka. A sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo", rekao je tada Milan.

Pjevač je tada govorio i o navodima da se planira zamonašiti:

"Nažalost, svjedoci smo da u medijima jako rijetko nailazimo na istinu o meni. Bezumni ljudi su i sveto monaštvo sveli na vijesti iz realityja, vračare i gatare. Taj jedini bunt i otpor koji je preostao čovjeku. Za početak, manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu da postanemo kršćani, što je vrhunska vrijednost. 

Biti istinski kršćanin je stanje duha koje nadilazi vrijeme i nakon tjelesne smrti prelazi u vječno blaženstvo. Ali hajde za početak da naučimo da biti pravoslavni kršćanin nije slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti je brojanica okačena o retrovizor u autu", prenosi Telegraf.