Spielberg, Scorsese i Bradley Cooper radit će film o slavnom skladatelju

 Bradley Cooper
Bradley Cooper
Shutterstock

Američki glumac i redatelj Bradley Cooper režirat će film o američkom dirigentu i skladatelju Leonardu Bernsteinu, a prava na film, koji još nema naslov, već ima Netflix.

Cooper će u filmu također glumiti, a osim toga je s Joshom Singerom, nagrađenim scenaristom Spotlighta, i autor scenarija.

Među producentima su velika holivudska imena, uključujući Stevena Spielberga i Martina Scorsesea.

Cooper blisko surađuje s Bernsteinovom djecom, a nakon što je s ekipom slavnih filmaša dobio ekskluzivna prava na film, Netflix je projekt objeručke prihvatio.

To neće biti klasični biografski film o Bernsteinu, nego složena priča o braku američkog skladatelja, pijanista, dirigenta i glazbenog teoretičara i njegove supruge Felicije Montealegre, čileanske glumice.

Bernstein (1918. – 1990.) je bio jedan od najslavnijih dirigenata i skladatelja u SAD-u. Dirigirao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je glazbeni ravnatelj Njujorške filharmonije. Nastupao je i kao operni dirigent te kao koncertni pijanist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsku slavu stekao je mjuziklima “U grad!” (1944.) i “Priča sa zapadne strane” (1957.), a oba imaju i filmsku verziju.