SP U KATARU Kolinda otkrila u čiji spomen je nosila Louis Vuitton košulju nadahnutu hrvatskim kvadratićima

Kolinda Grabar Kitarović
Screenshot/Instagram

Nakon što je utakmicu Vatrenih i nogometne reprezentacije Kanade u nedjelju pratila u posavskoj narodnoj nošnji, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pokazala je još jedno upečatljivo izdanje. Za dvoboj Brazila i Švicarske u ponedjeljak Kolinda je odabrala košulju brenda Louis Vuitton, kojom je odala počast hrvatskoj šahovnici, ali i pokojnom dizajneru modne kuće, Virgilu Ablohu.

Riječ je o muškoj košulji naziva Giant Damier iz kolekcije za jesen i zimu 2021., a model je rasprodan na većini online shopova. U ponudi je imaju tek rijetki, a iako je originalna cijena bila oko 13 tisuća kuna (oko 3.250 KM), na stranici Stocx prodaje se po cijeni od 16 219 kuna (oko 4.000 KM), piše Gloria.

Virgil Abloh, dizajner Louis Vuittona i Off-Whitea, obožavao je dres naše nogometne reprezentacije te ga je 2020. nosio na otvaranju butika na talijanskom otoku Capriju. Također, 2018. je poklonio crno-bijele kockaste dresove seniorskoj nogometnoj momčad Katoličke srednje škole Boylan, čiji je bio učenik.
Kolinda je na društvenim mrežama podijelila fotografiju sa sinoćnje utakmice, a u opisu je odala počast Virgilu, koji je preminuo prije godinu dana na jučerašnji datum nakon borbe s agresivnim oblikom raka.



"U spomen na legendarnog dizajnera Virgila Abloha, velikog zaljubljenika u Hrvatsku i Vatrene, koji je preminuo točno na današnji dan prije godinu dana, nosila sam njegovu košulju, nadahnutu hrvatskim kvadratićima. Hvala mu na tom predivnom poklonu!", poručila je bivša hrvatska predsjednica na svom Instagram profilu.