Smijem se i zabavljam mnogo više od Šeherezade

Mi nemamo baš ni jednu zajedničku karakternu crtu osim što postojimo u istom tijelu. Ja se, na sreću, smijem i zabavljam mnogo više od Šeherezade – šali se glumica, koja trenutačno u Smirni, luci na obali Egejskog mora udaljenoj 560 kilometara od Istanbula, snima seriju 'Beskrajna pjesma'. U njoj glumi kavansku pjevačicu Feraye, ženu koja gubi glavu za muškarcem koji pripada drugoj te ga pokušava pridobiti na sve načine. S njom je na snimanju i sedmomjesečni sin Ali, dok se Halit Ergenç obitelji pridruži svakog vikenda.

- Teško je kad nas odvajaju poslovne obveze, ali to znamo nadoknaditi kad smo kod kuće. Tad živimo tipičan obiteljski život. Svaki nam dan započinje Alijevim gugutanjem, koje nas nasmije do suza. Obožavam ga fotografirati i vješati njegove fotografije svuda po kući. Osim toga, dobro kuham pa supruga, kad imam vremena, iznenadim finim ručkom. Specijalizirala sam se za rižota, sushi i jela s lećom. I kad su samo tri namirnice u frižideru, znam se snaći – otkriva nepretenciozna glumica ponosno dodajući da je sama uredila interijer svog doma i za to neprestano dobiva pohvale.

Volim kombinirati novi i stari namještaj, bijelu i žive boje. Najvažnija mi je udobnost i jednostavnost. Isto vrijedi i za odjeću. Trenutačno sam slaba na dizajnere kao što su Marc Jacobs, Diane Von Fürstenberg, Micheal Kors... – priznaje Bergüzar te otkriva da je, netom navršivši 23 godine, imala veliku tremu prije početka snimanja '1001 noći'.

Trema zbog '1001 noći'

Bila je to vrlo teška i važna uloga za mene. Bila sam mlada i bez mnogo glumačkog iskustva, za razliku od drugih glumaca u seriji, ali sam se u nju potpuno uživjela. Šeherezada je bacila u sjenu sve što sam snimila prije, ali i poslije nje. Ne ljutim se zbog toga jer mi je preokrenula život nabolje. Godi mi što je gledatelji toliko vole – iskrena je glumica, koja je na snimanju osvojila srce svog  40-godišnjeg partnera

Halita Ergença, a on zbog nje, nakon osam mjeseci braka, ostavio suprugu. Oženio se baš uoči početka snimanja, a na vjenčanju je bila cijela ekipa '1001 noći', uključujući i Bergüzar,prenosi www.dalje.com

Muž mi je najveći savjetnik

Halit i ja smo pravi par. Razmišljamo na vrlo sličan način, nema problema u našem odnosu, slažemo se u većini stvari. Dok smo bili samo prijatelji, povjeravali smo jedno drugom svoje probleme, tako da između nas danas nema tajni. To što se bavimo istim poslom za nas je olakšavajuća, uvijek pomažemo jedno drugom, savjetujemo se o novim ulogama. Jedini je problem što zbog snimanja posljednjih mjeseci manje vremena provodimo zajedno, i to nam ponekad jako teško pada. Oboje dolazimo iz glumačkih obitelji, moji roditelji te otac mog supruga također su bili glumci pa smo naučili živjeti s nedostacima glumačkog života. Kad završim snimanje serije, posvetit ću se više sinu Aliju, koji zasad dobro podnosi mamin povratak na posao – kaže Bergüzar, koja je prve glumačke korake napravila u društvu majke i oca u jednoj televizijskoj seriji, a prije toga se htjela baviti odbojkom, no teško se ozlijedila.

– Tata je volio da mu budem blizu pa sam tako glumila u projektima koje je on producirao, napisao ili u njima glumio. Bio je jako, jako strog, možda zbog prevelike brige za mene – priznaje turska zvijezda, koja želi da se u budućnosti sa suprugom nađe u zajedničkom filmu. I susret s Meryl Streep, kaže, bio bi ispunjenje sna.