Škoro: Da padnem, publika bi pjevala za mene

Pitali su me novinari što je moja čestitka, Vi ste moja čestitka. Da sad padnem, publika bi otpjevala koncert do kraja – kazao je Miroslav Škoro netom prije nego li je na sredini koncerta otpjevao pjesmu 'Ne dirajte mi ravnicu'. Riječ je o pjesmi koja ga je danas vinula tamo gdje je i koja je bila prva u njegovoj 20-godišnjoj karijeri.

Zbog te je obljetnice, uostalom, i održan koncert u zagrebačkoj Areni, nakon koje će se turneja nastaviti diljem Hrvatske. Koncert pred gotovo dupkom punom Arenom započeo je novijim, laganijim pjesmama koje je publika pozdravila pjevanjem i njihanjem u ritmu.

No, tek kada je započeo dio u kojem je Škoro, kako bi neki rekli, bio onaj stari, atmosfera je poprimila  neke nove dimenzije. 'Matu' je u glas pjevalo svako biće prisutno u tom trenutku, a mnogima je, pri pomisli na neka davna vremena, zaiskrila suza u oku.

Photo Siniša Bužan  
Briljirao Škoro junior 

'Otvor' ženo kapiju', 'Moja Juliška' i druge tamburaške, Škorine pjesme dovele su publiku do delirija, no vrhunac je nastupio pjesmama poput 'Reci, brate moj', odnosno 'Domovina' kada se Škori na sceni  pridružio njegov sin Matija. Iako još vrlo mlad, čini se da bi jednog dana Škoro junior mogao biti veliko ime u glazbenom svijetu.

Ne želimo zvučati zločesto kada kažemo da je mlađi Škoro gotovo manji od gitare, no ta nam je usporedba potrebna kako bismo objasnili ono što je Matija pokazao izvodeći svoju solo dionicu. Neosporan talent i ljubav prema glazbi, koju je njegov otac nagradio ponosnim osmijehom i poljupcem. Koncert se nastavio u gotovo identičnom tonu do kraja, a čini se da je publika upravo pjesmu 'Sude mi' doživjela najviše 'svojom'. No, da ne duljimo s emocijama koje su se u tom trenutku prelijevale dvoranom, možda je ipak bolje da vam otkrijemo kako je Škoro doživio vlastiti koncert.

Škoro: Bilo me strah da ne zeznem

Photo Siniša Bužan  
- Jedino što ja mogu reći nakon svega je da imam najbolju publiku na svijetu – u jednom nam je dahu rekao pjevač. Na naše pitanje jesu li ga prolazili trnci dok je slušao kako tisuće ljudi pjevaju svaki stih njegovih pjesama, Škoro odgovara kako za to nije imao vremena.

- Moram priznati da me je najviše bilo strah da nešto ne zezenem. Tako je to kada je riječ o ovako velikim koncertima – dodao je i ponovio kako je neizmjerno ponosan na svoga sina. Za kraj, svi vi koji volite pjesmu 'Tajna najveća', a koji niste bili na koncertu, primite na znanje da je Škorina posebna gošća bila Marta Nikolin i da su, izvodeći ovu pjesmu, mnoge parove 'natjerali' na zagrljaje i poljupce. 

jutarnji list