VIDEO  Singlom 'Vjetar' Despot Tomić najavljuje novi album

Despot Tomić vjetar
Screenshot

Na samom početku godine objavljen je novi video spot za singl 'Vjetar' kojim Despot Tomić najavljuje svoj drugi studijski album 'Dani jutra broje'. Album izlazi 14. 2. 2022. godine u izdanju etikete 'Više manje zauvijek', produkciju potpisuju Zoran Švigir i Despot Tomić, a sniman je tijekom 2021. godine u zagrebačkom studiju 'Šišmiš'. 

Prethodno najavljivan singlovima 'Dobro jutro' i 'Cura iz grada', novi Tomićev album 'Dani jutra broje' donosi odmak od izričaja koji je prestavio na debitantskom albumu 'antiRomeo'. Zreliji i sigurniji, kako svirački tako i aranžerski, dobro ukorijenjen u utjecajima blues velikana, Tomić na svojem drugom albumu nastavlja oduševljavati svojim glazbenim umijećem, dok je produkcija vještija i prostranija.

Sadržaj se učitava...

Video spot objavljen je na službenom youtube kanalu etikete 'Više manje zauvijek', a singl 'Vjetar' može se preuzeti po principu 'plati koliko želiš' na službenoj bandcamp stranici ili slušati na svim dostupnim streaming servisima. 

"Uvijek sam htio da napravim jednu prljavu old school rock pjesmu, a pjesma 'Vjetar' nastala je u fazi života koja je bila dosta mračna za mene, gdje bi se vukao po tim ogromnim kućnim žurkama koje bi se uvijek završavale na isti način", poručuje Tomić i zaključuje: "Svako jutro bismo otvorili prozore da pustimo van sve to što smo radili tijekom noći".