VIDEO  ŠETAČI Galaksija u vinilnom izdanju

Bend Šetači galaksija
Matija Sandrić

Prvijenac 'Šetača' dobio je i svoje vinilno izdanje! 'Galaksija' je već predstavljena singlovima 'Dok ljubav osjećam blizu', 'Između nas', 'Cilu noć' i 'Razum' koji su dobro prihvaćeni od publike i kritike, navodi se iz Dallas recordsa. 

"Prvi album splitskih Šetača 'Galaksija' proizvod je punokrvnog rock-benda koji nema ama baš nikakve veze s estradom, popom i ostalim oblicima prevladavajuće splitske scene. Radi se o ozbiljnom debiju i oštroj ploči čiji korijeni sežu u post-punk vrijeme osamdesetih, pa se među 11 pjesama mogu osjetiti utjecaji od Partibrejkersa do EKV, pa i Pips Chips & Videoclips u baladi 'Između nas'.

Sadržaj se učitava...

No neka vas to ne zavara, jer 'Šetači' imaju jasnu vlastitu vizuru i zvuk, a tematska zaokruženost pjesama pokazuje autora Božu Gabrića kao samostalnog 'šetača' koji u tekstovima pjesama secira svakodnevicu, razočaranja, potrošački mentalitet i prazninu koja vlada u suvremenom svijetu bez turista.

Pjevanje na dijalektu još više podcrtava notu dokumentarizma u tekstovima koji bez pardona seciraju mentalitet u kojem živimo i kao da u tekstovima kreće putevima ranog Jure Stublića, sa sličnim opisima stanja u gradu", rekao je o ploči kaže Hrvoje Horvat (Večernji list).

'Galaksija' u vinilnom formatu obiluje energičnim i zanimljivim pjesmama, a 'Šetači' su ovim albumom pokazali jačinu splitske glazbene scene. Album je sniman u studiju Bozon, producirali su ga Saša Antić i Tomisalv Vukušić, mastering potpisuje Pavle Miholjević, a tonski snimatelj je Boris Ždero.