Retrospektiva predstavila 'Priče sa hard disc-a'

Bend Retrospektiva
Andreja Marković

Beogradski sastav 'Retrospektiva' objavio je svoj debi album, pod nazivom 'Priče sa hard disc-a', za izdavačku kuću 'Kontra'. Bend je objavio i novi singl i spot za pjesmu 'Ovo nije kraj', koja je ujedno i treći objavljeni singl sa albuma, navodi se iz 'Kontre'.

'Priče sa hard disc-a' je debi album pop sastava 'Retrospektiva' koji je nastajao u Beogradu u razdoblju od 2019. do 2021. godine. Album broji osam pjesama, od kojih su tri singl i pet do sada neobjavljenih pjesama.

"Dugo smo radili na ovom albumu jer smo od početka željeli da sve što možemo uradimo sami. Osam pjesama koje se nalaze na albumu su samo dio glazbe koju smo napravili kako bismo pronašli naš zvuk. Bilo nam je važno da stvaramo glazbu koja može pripadati sceni mladih izvođača čije vrijeme tek dolazi, a najvažnije je da smo u cijelom tom procesu uživali i mnogo naučili", navode članovi benda.

Sadržaj se učitava...

Glazbu, tekst i aranžman za cijeli album potpisuju Luka, Aleksandar i Dušan, dok su za master bili zaduženi Boris Krstajić i Boris Jovanović. Pored dueta sa Lunom Škopeljom i pjesme 'Ko tu kome može šta' za koju je otpjevala back vokale, na pjesmi 'Najbolje za nas' gostovao je i beogradski gitarista Dragan Hajnrih. Ana Protulipac se svojim vokalom potpisala na numerama 'Čujem da ljudi kažu zbogom' i 'Zašto ćutiš'.

Album možete preslušati na svim streaming servisima.

Autorski pop sastav 'Retrospektiva' osnovan je 2019. godine u Beogradu. Njihovu glazbu definira spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka. Iza njihovih pjesama stoje autentičan muški vokal, funky bas i suvremeni glazbeni programing. 'Retrospektivu' čine: Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.