FOTO/VIDEO  Queen donio ludu energiju i rasplesao Mostar

Queen real tribute u Kosači 2023
Hercegovina.info

Mostar je večeras bio u znaku grupe 'Queen'. Ljubitelji te grupe uživali su u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u izvedbi pjesama poput 'I want it all', 'Bohemian rhapsody', 'Under pressure', 'A kind of magic', 'I want to break free', 'Another one bites the dust' i brojnih drugih.

Mnogi su se prisjetili navedenih i drugih pjesama, a sve u izvedbi 'Queen real tribute' benda koji je na mini turneji kroz Bosni i Hercegovinu. Prije Mostara gostovali su u Sarajevu, a već u četvrtak gostuju u Tuzli.

Vokal benda Ivan Ristanović rekao nam je ponešto o nastupima benda: "Što se tiče toga otkud mene u ovom bendu, reći ću da je to bila slučajnost. Ekipa s kojom nastupam imala je bend prije nego sam ja došao, a u razdoblju prije mene bio je neki drugi pjevač. Na nagovor svoje tadašnje djevojke sam upao u tu ekipu i sad smo tu gdje jesmo.

Inače 'Queen' volim od djetinjstva, a u ovaj bend sam stigao s namjerom da otpjevam nekoliko pjesama, ali eto dogodilo se da sam ostao".

Na upit koliko sam upamtili Mostar od zadnjeg boravka i je li se nešto promijenilo, Ristanović je za Hercegovina.info rekao: "Iznenađen sam kako Mostar izgleda. U redu, ima poneka stara kuća ili ruševina, ali je za mene Mostar jako slatko mjesto. Drago mi je da Europa dosta pomaže da Mostar zacijeli te rane iz proteklog razdoblja.

Kada izađem na ulicu, sve mi nekako izgleda lijepo, pristojno. Razumijem da još uvijek ima ruševina i starih kuća, ali čak i one imaju neki šmek. Priroda je u redu, a od svega bih izdvojio Neretvu, jer je ona za mene nešto magično i prelijepo, te volim da odem na Stari most i uživam gledajući ju".

Upitali smo ga i za mišljenje (ne podilazeći nikome) o tome gdje je 'Queen real tribute' najbolje primljen: "Ovisi o tome kako se na to gleda. Različiti su mentaliteti. Neki ljude neće baš skočiti odmah da zaplešu i da naprave klupsku atmosferu, koju mi u principu volimo, ali u krajnjoj liniji će ustati u nekom trenutku.

Ali od svih dosadašnjih nastupa, 'najžešće' je bilo u Brazilu. Tamo smo odradili četiri turneje, po nekih 17-18 svirki i tamo je jedna 'vruća, 'uzavrela' atmosfera. Osim Brazila, volimo nastupe i po Europi poput Njemačke, ali i ove naše balkanske prostore. Što se Balkana tiče, najviše nastupamo po Hrvatskoj i Sloveniji, a onda su tu i ostale zemlje okruženja".

U Mostaru su priredili spektakl, te ih je publika u više navrata nagradila aplauzom. Pjevač je nekoliko puta silazio i među publiku, te je osim pjevanjem i na taj način ostvarena interakcija između benda i posjetitelja. Osim Ristanovića, bend čine i Ivan Đerfi, Radoš Ćapin i Nenad Bojković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.