VIDEO  Putokazi spremili novi singl: Vrijeme je za krik

Putokazi spremili novi singl: Vrijeme je za krik
Promo

Nakon inspirativnog singla 'TanTanatos', 'Putokazi' nam predstavljaju i drugi singl s novog, četrnaestog, albuma 'Meandri'. Riječ je o pjesmi 'Imam nekog koga nemam' u kojoj se govori o introspektivnom, intimnom poniranju u srž spoznaje koja ne zaobilazi nikoga od nas. "Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga 'izgubio', bilo to u fizičkom ili emocionalnom smislu", ističu 'Putokazi'. I svatko se drugačije nosi s tim gubicima.

Netko se utapa u vlastitim suzama, 'hraneći' se svojom boli kao utjehom pred sveopćom prazninom, drugi 'isušenih očiju' bol uranjaju u unutarnji svijet utihnut šutnjom. Stoga se i druga 'tema' s novog albuma, uklapa u simboličku poveznicu oštrih skretanja na ubrzanom tijeku životne rijeke.

"Svi smo uronjeni u 'veliku vodu' u pokretu, koja 'meandrira' životnim zavojima na kojima protječemo 'puneći' vrijeme naše fizičke pojavnosti", kaže o pjesmi autorica Miranda Đaković. Pjesma se predstavlja javnosti i spotom čija je autorica umjetnica Gea Rajić, uz mentorstvo Sanjina Stanića. U videu koji je sniman na lokacijama središnje Istre u 'doba' pandemije Corona virusom, glumila je Antonela Brenko, navedeno je iz Dallas recordsa.

Sadržaj se učitava...

Legendarni riječki 'Putokazi' ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom 'Meandri'. Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača, Putokazi hrabro istražuju, promišljaju glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuvaju ono na što se danas rijetko nailazi - predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

"Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do smrti. Skladbe u 'Meandrima' 'Putokaza' su putovanja koja izmjenuju tijek korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput smrti, koja je uvijek na koncu novog početka. Vrijeme je za krik. Za potragu za izgubljenim nama samima. Za ljubavlju, suradnjom, dobrim i Svjetlom. Samo, kako ponovno spoznati vrline toplog Sunca i Života? Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život", kažu o novom projektu 'Putokazi'.

Glasovnu izvedbu pjevača 'Putokaza' u 'Meandrima' prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom. Projekt uključuje 30-ak umjetnika, glazbenika, autora, orkestratora, producenata, tonskih snimatelja, pjevača 'Putokaza', koreografa, kostimografa, dizajnera.

Autorica svih pjesama je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu se kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk dok je vokalne aranžmane radila također Miranda Đaković, zaključuje se u priopćenju Dallas recordsa.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.