VIDEO  Putokazi bljesnuli novim singlom

Putokazi bljesnuli novim singlom
Putokazi

Nakon inspirativnog singla 'Imam nekog koga nemam', 'Putokazi' nam donose treći singl s novog albuma 'Meandri'. Riječ je o 'TanTanatos Filip Frank remix-u', dojmljivoj skladbi koja će vas osvojiti inovativnim zvukom te kolažom atmosfera koje se skladno prelijevaju iz jedne u drugu. "Vrijeme je za krik. Za potragu za izgubljenim nama Samima. Za ljubavlju, suradnjom, dobrim i Svjetlom. Samo, kako ponovno spoznati vrline toplog Sunca i Života? Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život", kažu o pjesmi 'Putokazi'.

Pjesma se predstavlja javnosti i zanimljivim spotom čija je autorica umjetnica Gea Rajić: "Simboličke elemente pjesme koji se kao arhetipi provlače kroz sve mitove i religije 'isklesali' smo u vizualnu strukturu videa. Voda kao simbol tijeka života na čijoj se površini reflektiraju nematerijalne slike. Pećina kao simbol ulaska u podzemni svijet, prelaska iz jednog života u drugi, te ples koji predstavlja sam život. Element koji uvodi barijeru između života i smrti transformirali smo kroz staklenu površinu, ukazujući na nejasnu sliku smrti čija nedokučiva prisutnost stvara vječna pitanja, nadu i vjeru.

Sadržaj se učitava...

Vizualno smo dematerijalizirali čvrsti pojavni svijet pretapanjem jedne slike u drugu. Tim činom smo se odvojili od linearnog vremena i iskrojili novo iskustvo percepcije vremena kao simultanog. Snimali smo na lokacijama u unutrašnjosti Istre, kraj Buzeta, na Lindaru, Pazinskom potoku te u Crkvi sv. Marije na Škriljinah kraj Berama", dojmovi su 'Putokaza' sa snimanja spota, prenosi Dallas records.

Autorica teksta, glazbe i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu 'Meandri' kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk. Vokali u pjesmi su Jasmina Sokoli, Antonia Svetina, Helena Živković, Magda Martedić Šimac, Dolores Marinić, Vedrana Lisica Pavlović, Mia Doričić, Branka Matić Dereta, Tea Mirth i Miranda Đaković.

Legendarni riječki 'Putokazi' ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom 'Meandri'. Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača, 'Putokazi' hrabro istražuju, promišljaju glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuvaju ono na što se danas rijetko nailazi - predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva. Koncertno predstavljanje novog albuma održat će se na Brijunima, 14. kolovoza, u vrtu Etnografskog muzeja na Velom Brijunu, unutar sezone Kazališta Ulysses 2020 gdje će publika uživo moći iskusiti i uživati u punini umjetničkog izričaja 'Putokaza'.