VIDEO  PROMOCIJA Nova pjesma Tereze Kesovije sa snažnom porukom

PROMOCIJA Nova pjesma Tereze Kesovije sa snažnom porukom
Igor Auferber

Tereza Kesovija, jedna od najvećih glazbenih diva je predstavila novi singl i spot za pjesmu 'Ima te'. Nakon nekoliko godina pauze, uvijek energična Dubrovčanka, novim glazbenim uratkom je pokazala kako je još uvijek puna elana, pozitive i želje za stvaranjem. Na promociji su joj vjerna podrška bili dragi prijatelji među kojima su bili Gabi Novak, Drago Gradečak, Boris Štajduhar i Anamarija Kronast te njezini najdraži - unuka Mila, snaha Ljiljana i sin Alen.

Pjesmu čiji tekst i glazbu potpisuje Aljoša Šerić, uz odličan aranžman Gorana Kovačića Gorkog, Tereza je vrhunski interpretirala, i ponešena emocijama, od srca je zahvalila svima koji su sudjelovali u stvaranju ove posebne audio-vizualne priče. Važnu ulogu odigrala je redateljica spota Katja Restović koja ga je, prema Terezinim riječima 'ponešena emocijama melodije koju je Aljoša Šerić napisao, čudesnim talentom kojeg posjeduje', uobličila u jedan čudesan film, stoji u priopćenju iz Dallas recordsa.  

Uvijek profesionalna, Tereza je ljetos unatoč vrelom istarskom suncu, obišla lokacije Motovuna, rijeke Mirne i Limskog kanala, i snimala kadrove ove male filmske priče. "To su bila naporna četiri dana no međutim, toliko beskrajno draga i beskrajno vrijedna da ih neću sigurno nikad zaboravit", ispričala je te dodala: 

"Oduševljena sam ovom pjesmom, ona je čista emocija, ona je kao molitva i naježim se svaki puta kada ju slušam. Aljoša je odradio vrhunski posao. Katja Restović s kojom sam snimala spot također, snimali smo iznad tog veličanstvenog Limskog kanala, naša domovina je toliko lijepa, uživala sam iako smo snimali čak četiri dana. Mislim da će ova pjesma ostati u dušama moje publike kao što je i u mojoj".

Sadržaj se učitava...

Ovo je četvrti Katjin video spot za Terezu u kojem ju je, na prvo slušanje pjesme, vidjela i zamislila kao nikad prežaljenu monegašku princezu Grace Kelly i ističe kako je ta suradnja od prvog trenutka za nju bila važna i posebna.

Svoj dojam o prvoj suradnji ispričao je i autor glazbe i teksta, Aljoša Šerić: "Raditi za Terezu je bilo čudno i divno. Divno jer je to Tereza, čudno jer je to diva koja je radila s Charlesom Aznavourom, Vangelisom i sada pjeva moje pjesme. Oduševljen sam i jako sretan što smo radili skupa". Spot se snimao na lokacijama rijeke Mirne i Motovuna te Limskog kanala, dok su portreti snimani u kazalištu Poreč i u porečkom BO hotelu 'Palazzo'.

Kameru, rasvjetu i postprodukciju potpisuje Josip Ružić 'Rose Art' iz Kastelira uz asistenta Tereziju Ružić. Filip Ružić bio je zadužen za auto play, a Zvonko Brizić brinuo je za prijevoz vozila. De Rigo Vision Hrvatska d.o.o. i Vedran Cvek, ustupili su vozilo za snimanje i sunčane naočale koje je Tereza koristila na snimanju. Make up je radila Irena Herceg, asistent Katje Restović bio je Patrik Darrer, koji je snimao i making of.