Princeza Charlene od Monaca rodila blizance

Princ Albert

Malena Gabriella je dvije minute starija od svog brata, a djeca su rođena u bolničkom centru Princeza Grace, objavila je palača.

Iako je na svijet došao drugi po redu, mali Jacques prvi je nasljednik svog oca, princa Alberta II, jer u Monaku muški potomci imaju prednost u nasljeđivanju i dolasku na prijestolje.

Prema priopćenju monegaške palače, princeza Charlene i blizanci su dobro.

Rođenje blizanaca popraćeno je topovskom paljbom i ispaljena 42 plotuna - po 21 za svako dijete, a crkvena zvona zvonila su 15 minuta objavljujući radosnu vijest, praćena brodskim sirenama iz luke.

Trideset tisuća stanovnika ove državice pozvani su da proslave rođenje malih nasljednika kao što to tradicionalno rade na državni praznik razvijajući zastave i slaveći.

Rođenje nasljednika čekalo se od srpnja 2011. kada se princ Albert (56) vjenčao s Charlene (36), a palača je u svibnju objavila da par očekuje prinove.

Princeza je po prvi put postala majka, dok princ Albert, sin pokojnih princa Rainiera III i glumice Grace Kelly, već ima dvoje djece iz ranijih veza, 22-ogodišnju kćer Jazmin i 10-ogodišnjeg sina Alexandrea, no s obzirom da su oni rođeni izvan braka niti jedno se ne priznaje kao nasljednik krune 700 godina stare dinastije Grimaldi.

Albert je upoznao Charlene Wittstock, nekadašnju južnoafričku plivačku šampionku, 2000. godine na plivačkom natjecanju. Posljednjih šest mjeseci ona se malo pojavljivala u javnosti, a mnogi su promatrači ranije navodili kako često djeluje nesretno.

Princ Albert u studenome je najavio kako očekuje rođenje djece uoči Božića, no Gabriella Therese Marie i Jacques Honore Rainier došli su na svijet nešto prije njegovih očekivanja.

Prije rođenja blizanaca Albertova sestra Caroline (57) i njen najstariji sin Andrea Casiraghi (30) bili su prvi u nasljednom redu.

Palača će naknadno objaviti datum kada će stanovnici Monaka moći vidjeti blizance u javnosti.

izvor: Hina