Prije nego je počela pobjeđivati u Mostaru, radila je kao zabavljač na kruzerima

Rihannan Iffland
Telegraf

Ono što je u nogometu Leo Messi ili Christiano Ronaldo, što je u košarci Lebron James, to je Rihannan Iffland u skokovima u vodu, što je dokazala novom pobjedom u Mostaru u sklopu Red Bull Cliff Divinga.

Rihannan je trenutno četvorostruka uzastopna šampionka u Red Bull Cliff Divingu, gdje je prvu titulu osvojila kao debitant koji je zaradio 'wild-card' u 2016. godini. 

Iako rođena u New Castleu, Rihannan je odrastala u Australiji, gdje je sve započela tako što je trenirala trampolinu, što joj je kasnije samo pomoglo u ronjenju (skakanju), piše Telegraf. Rihannan je ovo i treća uzastopna pobjeda u Mostaru, gdje je bila potpuno opravdala ulogu najvećeg favorita i epitet legende ovog ekstremnog sporta. 

"Ovo je moja treća uzastopna pobjeda u Bosni i Hercegovini. Super sam sretna! Bila je tijesna borba sve do kraja i uvijek dok sam gore razmišljam ’Da, moram uraditi ovo, tijesno je, moram’, pogotovo zato što je sve bilo tako tijesno. Ali da, super sam sretna i jedva čekam naredni event.

Iffland je prije ovog ekstremnog sporta radila i kao zabavljač na kruzerima širom Mediterana, gdje je također skakala i time je interpretirala gledatelje. Nekoliko godina kasnije, neprikosnovena je i ne postoji netko tko bi je mogao ugroziti, iako je bila izuzetno tijesna borba sa Molly Carlson, mladom Kanađankom, koja je mogla ugroziti i njeno postolje.

"To je točno, sve je bilo tamo-ovamo između mene i Molly. To nije baš strah, to je ono što te nadahnjuje, ono što te tjera da probijaš granicu. Pogotovo u rezultatu, to se događa. Ne želim završiti karijeru, a da znam da nisam uživala u svakom trenutku nje.

Skokovi u Mostaru se održavaju stoljećima, postali su dio kulture naroda ovdje, te su i ljudi počeli živjeti to", što je Rihannan i istaknula za Telegraf. 

"Atmosfera u Mostaru je odlična. Pogotovo jer ovdje skaču i lokalci, to je dio kulture, dio povijesti i veoma je posebno stajati gore i gledati ove ljude kako te podržavaju i kako navijaju za tebe. Nevjerojatno je".

Za kraj razgovora za Telegraf, ono što najviše zanima ljude jeste i to, kako se zapravo priprema za skokove sa 21 metra? 

"Nije kao da se pripremamo samo 10 minuta, ja skačem od svoje devete godine. Tu su godine i godine rada, treninga da bi došli do ovoga. Ali da ne idemo previše 'iza scene'. Ali, mislim, najbitnije prije skoka jeste to da se pobrineš da je um na pravom mjestu, da dobro povežem svoje tijelo i um onog trenutka kada stanem gore i da sve bude kako treba", zaključila je Iffland za Telegraf.