Preminuo jedan od glavnih likova serije 'Mućke'

Preminuo jedan od glavnih likova serije 'Mućke'
PA

Glumac John Challis preminuo je u 80. godini, javlja Mirror. John je bio poznat po ulozi Boycieja u popularnoj seriji 'Mućke', prenosi Index.

John je preminuo mirno u snu nakon duge borbe s rakom, potvrdila je njegova obitelj. "Teška srca vam javljamo tužnu vijest: naš dragi prijatelj, ali i vaš, John Challis preminuo je mirno u snu nakon duge borbe s rakom. Uvijek će biti voljen zbog uloge Boycieja", piše u službenoj izjavi. 

"Ostavio je veliko nasljeđe svojim radom koji će nastavljati donositi zadovoljstvo i smijeh još mnogo godina. Molim vas, poštujte privatnost Johnove obitelji i prijatelja u ovim teškim vremenima i budite sigurni da će biti prilike za slavlje njegovog života", navela je obitelj.

Challis je rođen u Bristolu, ali odrastao je u Londonu gdje je radio kao agent za prodaju nekretnina, a potom se prebacio u profesionalne glumačke vode. Odigrao je cijeli niz uloga na televiziji i u kazalištu. Televizijsku karijeru je započeo 1967. godine. Glumio je u naslovima 'Coronation Street', 'The Sweeney', 'Doctor Who i The Newcomers', ali najpoznatiji je po ulozi u seriji 'Mućke'.