Preminuo bivši gitarist benda Kiss

Bob Kulick
Getty

Američki gitarist i producent Bob Kulick, poznat po radu s rock skupinom KISS, umro je u dobi od 70 godina. Njegov brat i bivši član sastava Bruce Kulick potvrdio je vijest na Twitteru u petak. Uzrok smrti je nepoznat, prenosi Index.

"Shrvan sam što moram objaviti da je umro moj brat Bob Kulick. Uvijek bismo trebali slaviti njegovu ljubav prema glazbi i talent glazbenika i producenta", napisao je Kulick. "Molim vas da poštujete privatnost obitelji Kulick u ovom tužnom trenutku. RIP", stoji u postu.

KISS je na Twitteru napisao da su duboko potreseni viješću. "Duboka sućut obitelji Kulick u ovom teškom trenutku", napisali su. Kulick je za vrijeme karijere duge pet desetljeća nastupao s nekima od najcjenjenijih umjetnika.

Prema članku koji je objavio magazin 'People', kada je bio na audiciji za glavnog gitaristu u tada nepoznatom rock bendu, nisu izabrali njega nego Acea Frehleyja.

Kulick je ostao prijatelj s glavnim pjevačem Geneom Simmonsom i ritam gitaristom Polom Stanleyjem i na kraju je dobio priliku snimiti nekoliko albuma sa sastavom, uključujući 'Alive II', 'Unmasked' i 'Creatures of the Night'.

Surađivao je i na albumu Loua Reeda 'Coney Island Baby' iz 1975., radio je kao sesijski glazbenik s Dianom Ross, a gostovao je s Meat Loafom. Kulick je također producirao Motorheadov singl 'Whiplash', za koji je 2005. godine heavy-metal bend osvojio Grammy.