PREDIVNO Jacquesova posveta Kići Slabincu povodom prve godišnjice smrti legende hrvatske glazbe

„Naša hrvatska zemlja, prepuna darovitih ljudi, prepoznaje one koji joj se uistinu daju. Prolazio je tako, glazbenim putevima, njezin osobiti sin. Zaustavio se u Aleji velikana.I dok su u rodnom mu Osijeku tamburaši svirali njegove pjesme, Dravom su plovile ruže mirišući na jutro s kojim je otišao...“, najiskrenije su misli voditeljice Lejdi Oreb kojima će započeti posebno izdanje HRTova serijala „U ozračju tambure“ u sjećanje na Krunoslava Kiću Slabinca.

Pomno pripremanim koncertom, koji će svoje premijerno prikazivanje doživjeti upravo ove subote, 13. studenoga, na prvu godišnjicu Kićina odlaska u vječnost, Jacques Houdek, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRTa, nastupe posebnih gostiju i uz ravnanje maestra Siniše Leopolda, čudesno emotivnim izvedbama odao je najiskreniju počast kolegi, svome pjevačkome uzoru i prijatelju koji mu neopisivo nedostaje, ali i dalje živi kroz remek-djela koja je ostavio u neprocjenjivo naslijeđe.

"Naš Kićo je Pjevačina, svjetskog glasa, karizme obogaćene izvanserijskim talentom; jednako se superiorno snalazio u svim žanrovima kojima nas je počastio tijekom svoje blistave karijere. O njemu kao kolegi i prijatelju mogu pričati zaista samo u superlativima, a teško mi je o Kići pričati u prošlom vremenu – on je za mene i dalje tu, stvarno živi kroz svoje pjesme, kroz glazbu koju je toliko volio, osjećao i živio! On je onaj pravi, iskonski... Volim ga neopisivo, još od svoga djetinjstva kada je bio neizostavan dio moga glazbenoga odgoja i odrastanja, a danas sam još ponosniji i počašćen što sam imao tu sreću živjeti u njegovu vremenu – naše zajedničke nastupe i izvedbe nosim i čuvam u trajnome sjećanju kao najveće blago. Kićin opus je prebogat, njegova umjetnička širina je nedostižna; a mislim da je prečesto bio podcijenjen – takav izvođač, performer, vokalist, zabavljač – rađa se samo jednom!

On je naše nacionalno blago i upravo stoga mi je želja bila podsjetiti na njegove najveće uspješnice, a suziti izbor zaista nije bio lak zadatak – pa svaka mu je pjesma istovremeno megahit i remek-djelo; za sva vremena! Odabrao sam pjesmu „Otiš'o je s mirisima jutra“, prigodno za prvu obljetnicu Kićina odlaska, i donio je na svoj način, uz pratnju Rockoko Orchestra i maksimalno poštujući njegov lik i djelo; u čast Kići i na vječnu mu slavu! No, Kićo nikada neće i ne smije otići; legenda živi vječno!“, riječi su Jacquesa Houdeka, Kićina mlađega kolege kojeg je iznimno cijenio i često spominjao kao svoga nasljednika na glazbenoj sceni.