VIDEO  Poslušajte kako je Novosađanin obradio pjesmu popularnog benda iz Rijeke

Nemanja Nešić gitara

Nemanja Nešić, cijenjeni glazbenik i kantautor iz Novog Sada, nastavlja osvajati srca publike svojim talentom i kreativnim izričajem, a ovaj put obradom pjesme 'Baby Goodbye' riječkog benda 'En Face' s njihovog albuma iz 2005. godine, 'Lako je ostati mlad'.

Nešić nije samo priznat u svojoj rodnoj Srbiji već i širom regije, a 2018. je nastupio kao debitant na zagrebačkom festivalu šansone, 'Chansonfest' sa svojom autorskom pjesmom 'Le Peintre'. Tako je ušao u povijest kao prvi autor iz Srbije koji je stupio na pozornicu ovog renomiranog zagrebačkog festivala. Ovaj diplomirani skladatelj i kantautor na istom festivalu nastupao je i 2021., 2022. i 2023. godine, s također autorskim pjesmama 'Jednoj dami', 'Kao iz starih filmova' i 'Marina', navodi se u priopćenju iz Dallas recordsa.

U svom glazbenom poduhvatu Nešić je odlučio dati svoj osobni pečat omiljenoj pjesmi 'Baby Goodbye'. Ova gesta nije samo pokazala Nešićevu duboku povezanost s glazbom regije već i njegovu želju da istraži granice svog senzibiliteta i umjetničkog izraza.

Sadržaj se učitava...

Nemanja je rekao nekoliko riječi o nastanku ove obrade: "Pjesmu ’Baby Goodbye’ sam uradio spontano, želeći da čujem kako bi jedna numera koju mnogo volim, a pripada riječkom bendu 'En Face', zvučala približena mom senzibilitetu, tako da se ne udaljim mnogo od originala. Lidera te grupe, Sandra Bastijančića, upoznao sam na 'Chansonfestu' 2021. godine, u tri prethodne godine srećemo se u Zagrebu kada se održava večer šansone, i postali smo prijatelji. 

Numeru sam mu poslao da je čuje, iznenada, ništa mu nenajavivši. Njegova pozitivna reakcija mi je mnogo značila, a dan poslije, Sandro mi je pisao i rekao da je numeru poslao i u Dallas Records, kuću sa kojom godinama surađuje. Mnogo sam sretan što je došlo do suradnje i što moju verziju te divne pjesme sada može čuti i širi auditorij. Moram da naglasim da gotovo nikada ne radim obrade, i utoliko mi je ovaj cover draži. Kao kantautor uvijek snimam svoju glazbu na svoje stihove, a ovo je i za mene jedan prijatan izuzetak".

Nešićeva spontana obrada ove pjesme nije samo odraz njegove ljubavi prema originalu, već i prirodan iskorak iz njegovog uobičajenog stvaralačkog procesa.