VIDEO  PORUŠENA STABLA Snažan rock zvuk u novom singlu 'Turista'

PORUŠENA STABLA Snažan rock zvuk u novom singlu 'Turista'
Blagoja Pešić

'Turisti' su u 2021. započeli svoje novo glazbeno poglavlje. Nakon drugog studijskog albuma 'Revolución' pustili su 'Tigra od papira' i njime nagovijestili drukčiji zvuk. Čistokrvni rock čuli smo i u idućem singlu, njihovoj viziji 'Radosnog dana', jedne od legendarnih pjesama Katarine II.

Pred nama su sad 'Porušena stabla', treći singl riječke rock četvorke. Pjesma je nastala kao posljedica rezultata međusobnih nerazumijevanja među ljudima, a nastale napukline vrlo često započinju gašenjem razgovora, da bi konačno završile na dva suprotna pola i potpunim udaljavanjem, završetkom odnosa koji je nekad bio prisan.

Sadržaj se učitava...

Ljudski odnosi u svim svojim formama glavni su motiv Vavinih tekstova koje fantastično interpretira glavni vokal i frontwoman 'Turista' - Iva Močibob. Njezin metamorfozni vokal besprijekorno se prilagođava svakoj napisanoj noti i izvedbi ove grupe vrhunskih glazbenika, priopćeno je iz Dallas recordsa.

'Porušena stabla' dobila su novi zvuk zahvaljujući i aranžmanu kojeg ovaj put potpisuje prijatelj 'Turista' i sjajni multiintrumentalist - Darko Terlević (The Siids). Njegov glazbeni pečat prepoznaljiv je na prvu, a pjesmu 'Turista' obojao je dinamičnim i atmosferičnim zvukom. 'Porušena stabla' snimljena su u studiju GIS Mateja Zeca, gdje će 'Turisti' nastaviti snimanje svojih budućih materijala, i koje će objaviti u formi trećeg studijskog albuma nekad u 2022. godini.