VIDEO  Plesni ritam uz novu pjesmu benda 'Retrospektiva'

Retrospektiva bend pjesma deo
Screenshot

"Prošlo je više od godinu dana kako smo objavili naš debi album 'Priče sa hard disc-a' pa je došlo vrijeme da krenemo u neke nove avanture. Ove godine smo svirali u većim gradovima u Srbiji i dobili smo feedback od publike kakvu 'Retrospektivu' najviše vole. Neke nove pjesme smo svirali na koncertima, ali smo se odlučili da pjesmama  'Deo' i 'Svi su čudni' započnemo novo poglavlje. Tako ostajemo vjerni svom senzibiletetu i izrazu, a sa druge strane publika se na nastupima može dobro provesti", rekao je duo o pjesmama.

Pored ekipe iz 'Retrospektive', na ovim pjesmama potpisuju se i glazbenik i producent Andrija Gavrilović poznatiji kao A.N.D.R. kao i Ana Protulipac za koje momci iz benda kažu da su prvi suradnici koje zovu kada spremaju novi materijal.

Za pjesmu 'Deo' snimljen je i video spot koji potpisuje Zoran Rašić, jedan od najbližih suradnika benda. Ono što ovaj spot čini drugačijim od prethodnih je to što je ovo prvi spot u kome se pojavljuju Aleksandar, Luka i Dušan ('Retrospektiva'). Scenario, režiju i produkciju potpisuje 'Retrospektiva', dok u glumačkoj postavi možete vidjeti još neka poznata lica iz svijeta glazbe.

Sadržaj se učitava...

'Retrospektiva' najavljuje da će svoj drugi album objaviti kao seriju duplih singl izdanja i da je 'Deo + Svi su čudni' prvo izdanje u nizu. Autorski pop sastav 'Retrospektiva' osnovan je 2019. godine u Beogradu. Njihovu glazbu definira spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka, priopćeno je iz izdavačke kuće 'Kontra'. 

Iza njihovih pjesama stoje autentičan muški vokal, funky bas i suvremeni glazbeni programing. 'Retrospektivu' čine: Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.

Nakon nekoliko singlova i albuma 'Priče sa hard disc-a' objavljenog prošle godine u listopadu, pop sastav 'Retrospektiva' započeo je svoju promo turneju zajedno sa glazbenikom i producentom A.N.D.R. sa kojim su tijekom ove godine izdali nekoliko pjesama. Njihov zajednički nastup odnio je simpatije publike u Domu omladine, na ljetnjoj pozornici Kalemegdana, CEBEF-ovoj koncertnoj seriji 'Atrium Sessions', Gradić Festu, Kaleidoskopu kulture kao i u klubovima Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca itd…