VIDEO  Plesni ritam uz novu pjesmu benda 'Retrospektiva'

Plesni ritam uz novu pjesmu benda 'Retrospektiva'
Screenshot

"Prošlo je više od godinu dana kako smo objavili naš debi album 'Priče sa hard disc-a' pa je došlo vrijeme da krenemo u neke nove avanture. Ove godine smo svirali u većim gradovima u Srbiji i dobili smo feedback od publike kakvu 'Retrospektivu' najviše vole. Neke nove pjesme smo svirali na koncertima, ali smo se odlučili da pjesmama  'Deo' i 'Svi su čudni' započnemo novo poglavlje. Tako ostajemo vjerni svom senzibiletetu i izrazu, a sa druge strane publika se na nastupima može dobro provesti", rekao je duo o pjesmama.

Pored ekipe iz 'Retrospektive', na ovim pjesmama potpisuju se i glazbenik i producent Andrija Gavrilović poznatiji kao A.N.D.R. kao i Ana Protulipac za koje momci iz benda kažu da su prvi suradnici koje zovu kada spremaju novi materijal.

Za pjesmu 'Deo' snimljen je i video spot koji potpisuje Zoran Rašić, jedan od najbližih suradnika benda. Ono što ovaj spot čini drugačijim od prethodnih je to što je ovo prvi spot u kome se pojavljuju Aleksandar, Luka i Dušan ('Retrospektiva'). Scenario, režiju i produkciju potpisuje 'Retrospektiva', dok u glumačkoj postavi možete vidjeti još neka poznata lica iz svijeta glazbe.

Sadržaj se učitava...

'Retrospektiva' najavljuje da će svoj drugi album objaviti kao seriju duplih singl izdanja i da je 'Deo + Svi su čudni' prvo izdanje u nizu. Autorski pop sastav 'Retrospektiva' osnovan je 2019. godine u Beogradu. Njihovu glazbu definira spoj pop melodija, modernih beat-ova i retro synth zvuka, priopćeno je iz izdavačke kuće 'Kontra'. 

Iza njihovih pjesama stoje autentičan muški vokal, funky bas i suvremeni glazbeni programing. 'Retrospektivu' čine: Aleksandar Stevanović, Dušan Paunković i Luka Samardžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko singlova i albuma 'Priče sa hard disc-a' objavljenog prošle godine u listopadu, pop sastav 'Retrospektiva' započeo je svoju promo turneju zajedno sa glazbenikom i producentom A.N.D.R. sa kojim su tijekom ove godine izdali nekoliko pjesama. Njihov zajednički nastup odnio je simpatije publike u Domu omladine, na ljetnjoj pozornici Kalemegdana, CEBEF-ovoj koncertnoj seriji 'Atrium Sessions', Gradić Festu, Kaleidoskopu kulture kao i u klubovima Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca itd…