VIDEO  Pjevač Marinko Rokvić preminuo u 68. godini života

Marinko Rokvić

Pjevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini, prenose mediji. Podsjetimo, nedavno su se u javnosti pojavile informacije da je Marinko hospitaliziran i da je njegovo zdravstveno stanje kritično, navode 'Nezavisne novine'.

Marinkov sin Nikola drhtavim glasom jedva je izgovorio nekoliko riječi. "Istina je, Marnko je preminuo, imajte razumijevanja, ne mogu zaista više ništa da kažem", rekao je Nikola drhtavim glasom, piše Telegraf.

Rođen je 27. siječnja 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Marinko i njegov brat od malih nogu su pokazivali interesovanje za glazbu i svirali harmoniku.

Pored glazbe, Marinko je volio trenirati i nogomet. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše glazbenu školu. Međutim, sva mjesta su bila popunjena, osim za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umjetničko društvo 'Nikola Tesla' u kom je pjevao.

Prvu ploču snimio je 1974. godine 1977. godine imao je veoma zapažen nastup na festivalu Ilidža, na kom je pjevao pjesmu kompozitora Budimira Buce Jovanovića 'Momak veseljak', 1978. na istom festivalu nastupio je sa pjesmom 'Zanela me svetla velikoga grada', a onda i 1980. sa pjesmom 'Snegovi beli opet veju', koja je postala veliki hit.

Sadržaj se učitava...

Sljedeći veliki hit bila je pjesma 'Da volim drugu ne mogu', koja je prodata u tiražu od 600.000 primjeraka.

Uslijedili su hitovi: 'Potražiću oči zelenije', 'Jedina moja', 'Svađalice moja mala', 'Samo me potraži', 'Pusti me da je vidim', 'I pijan i trezan za tebe sam vezan', 'Podeli sa mnom dobro i zlo', 'Zamiriši na brazdu', 'Ljubav stara srce para', 'Polomio vetar grane', 'I kad me svi zaborave', 'Koliba, il' dvor', 'Tebe nema', 'Ko ukrade noći boje', 'Jelena', 'Ti za ljubav nisi rođena', 'Pravo na ljubav', 'Skitnica', 'Tri u jednoj', 'Gatara'.

Sadržaj se učitava...

Također, snimio je i album sa sevdalinkama, kao i trajne snimke za Radio Beograd. Pojavio se u seriji 'Kamiondžije opet voze' iz 1983. godine, u kojoj je otpjevao pjesmu 'Divne imam komšinice'.

Njegovi sinovi Nikola i Marko također su popularni pjevači pop-folk glazbe. Koncertom u beogradskom centru 'Sava', 2015. godine obilježio je četrdeset godina karijere.