VIDEO  Pametnom dosta

Pametnom dosta

Pueblo Ruiz novo je staro ime na glazbenoj sceni iza kojeg se krije iskusni glazbenik Pave Ruić, koji je svoj zanat pekao s mnogima neprežaljenim bendom Postolar Tripperom. 'Pametnom dosta' njegov je prvi samostalni singl - kritika društva s humorističnim pristupom, ali oštrim stavom, navodi se iz Dallas recordsa.

Zaprepašteni situacijom koja nam se svima događa u posljednje vrijeme, kako i zašto postala su pitanja svakodnevnice pa nije ni čudo da je 'korona situacija' postala inspiracija za pjesmu.

"Ova pjesma je nastala najspontanije na svijetu. Naime, prijatelj iz djetinjstva s kojim sam slabo i nikako bio u kontaktu mi je kao iz vedra neba poslao u FB inbox tok misli koji su se rimovali. Zasigurno mu se učinilo da bi se to moglo uglazbiti. I tako čitam tekst, vidim rima štima, interesantan odabir riječi pa sam počeo iz toga njegovog napisanog izvlačiti stihove, ono što mi se učinilo zanimljivim.

Sadržaj se učitava...

Stvorile su se tri kitice i gledam ja te tri kitice i u šali izrečem u sebi vjerovatno najiritantniju internet poštapalicu - pametnom dosta i odmah mi je bljesnulo, pa to je refren. C frazu sam nadopisao tako što sam se sjetio svog komentara kojeg sam napisao jednom svom kolegi glazbeniku dan prije. Malo smo jadikovali nad svojom glazbeničkom sudbinom, više ja, nego on, a što se tiče teksta, to je bilo to. Akorde sam poslagao još brže i pjesma je bila gotova za 10 minuta, samo ju je trebalo snimiti", poručuje o pjesmi Pueblo Ruiz.

Autor Pave Ruić pjesmu je snimio sam, odsvirao i otpjevao sam, a sve je miksao i masterirao Branko Berković jer Pave kaže da baš ne voli sam miksati svoje pjesme. Spot je napravljen u home edition stilu, a kako kaže Pueblo Ruiz, po njegovom sudu spot je Ed Woodowski low budget trash:

"Nadam se jednog dana da ću imati bolju kameru ili barem bolji mobitel koji će to sve bolje pohvatati. U spotu nema nikog osim mene. Taman te dane žena je radila ujutro i dijete je ujutro bilo u školi, vrijeme je bilo savršeno, a ja sam na zavodu za nezaposlene pa sam to vrijeme nezaposlenosti osim cijepanja drva, sadnje krompira i biža iskorisitio da se stvori ova pjesma i pripadajući spot".

Tekst potpisuje Pave Ruić, a tekst je pisao zajedno s prijateljem Martinom Mikulinom.