VIDEO  Oni imaju bosanske korijene, ali u Hrvatskoj grade uspješnu karijeru

Mavi kan dan po dan

'Mavi kan' su zagrebačka grupa s jakim bosanskim korijenima nastala 2007. Iste godine objavili su višestruko hvaljeni album prvijenac 'OrnaMental', a pet godina kasnije, drugi studijski album 'Kao Sarajevo'. Stilski dijele teritorij s mnogo umjetnika i glazbenih stilova koji su svoju inspiraciju našli u spoju tradicionalnog i modernog, navodi se iz Dallas recordsa.

"'Mavi kan' (Plava krv na turskom jeziku), zapravo je najplemenitija glazbena priča plemenite krvi, pobratimstva umjetničkih duša u Svemiru, emocije glasa i glazbala spojenih u sinergiju koja ovo mjesto, gdje privremeno obitavaju ljudi, čini plemenitijim, ugodnijim i podnošljivijim za život", za jazz.hr je napisao Dinko Husadžić Sansky.

Nakon diskografskog mirovanja, predstavljaju pjesmu 'Dan po dan', prvi singl s nadolazećeg albuma 'Future Sound Of Sevdah' kojeg planiraju objaviti tijekom 2022.

Sadržaj se učitava...

'Dan po dan' je autorska kompozicija Brune Urlića i predstavlja njihov iskorak prema široj publici. 'Mavi kan' inače njeguje klupski zvuk uz lagani prizvuk etna i jazza, a sada se obraća publici suvremenijom temom i suvremenijom produkcijom. Besprijekorna izvedba vrhunskih glazbenika uz osebujan vokal Sakin Modronje pjesmom 'Dan po dan' iskreno i emotivno interpetiraju jednu osobnu priču.

Spot je, u sisačkom Rafinerijskom domu snimio Goran Brebrić, režirao i montirao je Dubravko Slunjski, a u njemu sudjeluju članovi grupe Sakin Modronja, Bruno Urlić, Marko Matošević, Henry Radanović i Paul Kempf.