FOTO  On je naslijedio Hefnera i nastavlja da vodi 'PlayBoy'

Hugh Hefner

... da prisustvuje zabavama u Playboy vili. Kuper, kojeg je Hugh dobio u braku sa Kimberli Konard, odavno je izvršni kreativni direktor kompanije "Playboy".

26-godišnjak danas kontrolira cijelu firmu i donosi odluke o svim kreativnim procesima u kompaniji, uključujući tisak i digitalno odjeljenje.

- Svi se pitaju što će biti kada Heugh umre. Mislim da odgovor vidimo u mom sinu - rekao je Hefner u jednom intervjuu 2012. godine.

I sam Kuper je 2011. godine priznao da bi volio da se uključi u obiteljski biznis, a to se već dogodilo godinu dana kasnije. Iako je bio student, Kuper je ujedno učio sve i o očevom poslu. Hefnerov sin je na početku karijere imao veliki izazov pred sobom, da održi "Playboy" u centru pažnje usprkos očevom povlačenju iz javnosti.

Iako se Heugh nadao da će mu brat Marston pomoći u vođenju kompanije, to se nije dogodilo.

- Nisam ovdje zato što moram da budem već zato što želim - izjavio je pred novinarima.

Sa 64-godišnjom sestrom Kristi Hefner, koja je preko 20 godina u upravnom odboru kompanije, uspješno surađuje i od nje svakodnevno traži savjete.

- Ona je u stanju da se nosi sa apsolutno svakom situacijom - kazao je Kuper.

Da je na dobrom putu da postigne očev uspjeh svjedoči činjenica da je upravo on bio taj koji je odlučio da se golotinja vrati u magazin.

- Golotinja nikada nije bila problem jer ona generalno nije problem. Danas govorimo o vraćanju našeg identiteta i potvrđivanja onoga što magazin predstavlja. To je bila prvotravanjska šala koja je predugo trajala - našalio se.

Kako kaže, glavni cilj "Playboy" je da održi filozofiju o slobodi.

- Povijest se ponavlja, želim da Playboy bude u centru te priče - govori Kuper.

Što se privatnog života tiče, Kuper nije krenuo tatinim stopama i nije ljubitelj poligamije. Od 2015. godine je u vezi sa glumicom Skarlet Birn, koja je glumila u seriji "Vampirski dnevnici", a ove godine i pozirala naga za "Playboy".