Playboy obrisao svoj profil na Facebooku

 Playboy obrisao svoj profil na Facebooku
Nakon što su brojni korisnici odlučili zauvijek napustiti tu društvenu mrežu, na brisanje svog profila na Facebooku odlučio se i Playboy.

Kako su pojasnili iz samog Playboya, na brisanje profila koji je pratilo oko 25 milijuna obožavatelja odlučila je vijest o "Facebookovu navodnom lošem upravljanju korisničkim podacima koja je učvrstila njihovu odluku da prekinu sa svim aktivnostima na toj platformi".

Više od 25 milijuna obožavatelja kontaktira s Playboyem preko naše stranice na Facebooku i ne želimo biti sudionici u izlaganju njihovih podataka, stoji u službenom priopćenju iz Playboya.

Nisu zaboravili ni pecnuti Facebook koji ih je godinama blokirao i cenzurirao zbog objavljivanja fotografija nagih žena i muškaraca.

Godinama je Playboy imao problema u izražavanju svojih vrijednosti na Facebooku zbog njihovih strogih pravila. Zbog toga smo morali promijeniti način na koji komuniciramo s našim obožavateljima, ne bismo li se prilagodili Facebookovim stavovima o tome što nije prikladno na njihovoj platformi. Playboy se uvijek zalagao za osobne slobode i slavljenje seksa. Danas smo napravili još jedan korak u toj borbi, stoji na kraju objave iz Playboya.

Zanimljivo je kako je, baš kao i Tesla i SpaceX, Playboy također zadržao svoj profil na Instagramu iako je ta društvena mreža također u Facebookovu vlasništvu.