FOTO  Odlična zabava i muziciranje na završnoj večeri blues & rock festa u Mostaru

Yu grupa na Mostar blues i rock festivalu 2023
Hercegovina.info

Izvrsna prva festivalska večer bila je nagovještaj da će i nastavak '21. Mostar Blues & Rock Festivala' ponuditi vrhunsko muziciranje. Već od nastupa 'Sunnysiders-a' atmosfera je postala uzavrela. 2010. godine pobijedili su na '2. Croatian Blues Challenge-u', a 2011. nastupali su u polufinalu '27. International Blues Challenge-a' u Memphisu, SAD.

Od tada izdaju četiri albuma, nekoliko singlica, te nastupaju na zapaženim blues festivalima. Aranžmani začinjeni sa puno južnjačkog bluesa i vrlo spretno koketiranje sa utjecajima drugih pravaca, ponudili su publici vrhunski užitak.

'Dudley Taft Band' je osnovan 2007. godine, sa Scottom Vogelom na bubnjevima i Evanom Sheeleyjem na basu. Njihov prvi CD pod nazivom 'Left For Dead' objavljen je u ožujku 2010. s mješavinom originalnih i tradicionalnih blues obrada. John Vermilyea iz 'Blues Underground Networka' albumu je dao pet zvjezdica.

U jesen 2017. 'Taft' je nominiran za 'Najboljeg gitaristu' od strane 'European Blues Awards'. Upravo to smo vidjeli tijekom njegovog perfomansa na ovogodišnjem MBRF-u. Sjajno gitarsko umijeće i vrhunski bend prezentirali su ono što danas nazivamo hard blues.

Nakon američkog benda vraćamo se u Europu. Suzan Santos, španjolska gitaristica, proglašena je najboljom performericom 2018. godine od 'European Blues Awards-a', sa najboljim ženskim albumom u 2019. godini po izboru 'LA-Critics awards-a', glazbenica koju 'Blues Blast Magazin' naziva 'guitar hero'. 

Nastupala je na mnogim kultnim mjestima sa legendama, između ostalih i sa Billy Gibbonsom. Pored toga, njen nastup na Mostar Blues & Rock Festivalu su obilježile i sjajne vokalne dionice. Savršeno vladanje gitarom i jako uigran bend izmamili su dugotrajan aplauz prisutnih.

Čast da zatvore 21. Mostar Blues Festival s pravom je pripala beogradskoj 'YU Grupi'. Ekipa koja je na okupu preko pedeset godina, sa bezvremenim albumima i hitovima koji su ispratili nekoliko generacija, znalački je vodila svoj koncert. Od ranih radova, do predstavljanja novijih numera, rockerskim manirom rifova, ali i svima poznatih balada koje je publika otpjevala zajedno sa bendom, spustili su zavjesu na ovogodišnje izdanje 'Mostar Blues & Rock Festivala'.

Organizacijski tim MBRF-a se zahvaljuje svima koji su posjetili programe, a posebno partnerima koji su pomogli realizaciju festivala.