VIDEO  Novak Đoković na proputovanju kroz BiH

Novak Đoković na proputovanju kroz BiH
Pinterest

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković stigao je u ponedjeljak u posjetu Bosni i Hercegovini, u Sarajevo, saznaje Radiosarajevo.ba. Informacija je potvrđena i sa Sarajevskog aerodroma, a kako ovaj portal saznaje Đoković je stigao sa ocem i majkom. Njihova posjeta Sarajevu nije najavljena.

"Stigli su jutros čarter letom. Posjeta nije najavljena i kratko je boravio na aerodromu. Ubrzo su ga napustili i ne znamo u kojem su pravcu otišli", kaže izvor portala Radiosarajevo.ba sa Sarajevskog aerodroma.

Sadržaj se učitava...

Đoković je trebao doći u Sarajevo 5. srpnja kada je trebao da sa najboljim bh. tenisačem Damirom Džumhurom odigra egzibicijski meč, ali zbog virusa korona je duel odgođen. "Odmor je zakazao ranije, pa nije došlo do očekivanog susreta", potvrdio je Nerfid Džumhur Damirov otac i dodao:

"Jučer sam saznao da Đoković u ponedjeljak stiže u posjetu BiH. Ima u planu obići nekoliko lokacija, pa sresti se s Damirom, ali je Damir otišao na odmor u Neum. Ako Đoković ostane u Sarajevu i BiH nekoliko dana, vjerujem da će do susreta dva sportska prijatelja sigurno doći".

Kako navode 'Nezavisne novine', Đoković je tijekom popodneva obišao lokalitet arheološkog parka 'Bosanska piramida Sunca' u Visokom.