VIDEO  Nova suradnja Nene Belana za novu baladu

Nova suradnja Nene Belana za novu baladu

'Zvijezde' su druga suradnja glazbenih kolega Josipa Radića i Nene Belana. Prvi put Neno je na hrvatskom prepjevao 'Summer's gone', original u izvedbi odličnog sastava Kensington Lima, i predstavio nam 'Lito umire'. 

Pjesmom 'Zvijezde' vraća se baladama, formi u kojoj je tijekom duge i bogate karijere napisao i izveo mnoge evergreene. Nova pjesma naći će se i na novom Belanovom albumu 'Balade 2 - Lito umire', nastavku legendarnog kompilacijskog albuma Đavola iz 1989. godine - 'Balade - Kad se nađem u predjelu noći', navodi se iz Dallas recordsa.

Sadržaj se učitava...

Početna Radićeva glazbena ideja inspirirala je Belana koji ju je razradio, napisao tekst, a onda su zajedničkim snagama preslagivali i dorađivali i stvorili 'Zvijezde'. Pjesmu ćemo premijerno ćemo čuti i vidjeti pred publikom na pozornici 61. Splitskog festivala na kojoj je prošle godine, zajedno sa Zoranom Kačić Čatipović, za duet 'Čarobna stvar' (Neno Belan - Alka Vuica) primio 'Zlatni galeb', nagradu publike za pobjednika jubilarnog 60. izdanja festivala.

"Ljubavna balada, miriše možda na one moje stare pjesme, otprije 10, 20 i više godina, a govori o ljubavnom rastanku na jedan emocionalan, ali ipak i romantičan način. Saksofon je odlično odsvirao Jakša Kriletić Jordes, koji je prošle godine postao i novi pjevač legendarne Daleke obale. Veselim se nastupu u Splitu i svim nadolazećim svirkama pod zvjezdanim ljetnim nebom", kaže Neno.