VIDEO  Nova rock balada benda s makarske rivijere

Nova rock balada benda s makarske rivijere
Boris Lujetić

Jedan od najpotentnijih hrvatskih rock bendova, makarske, točnije tučepske 'Rezerve', predstavljaju novi singl 'Sve u sol', ujedno i prvi za Dallas Records, svoju novu izdavačku kuću. Nakon odličnog albuma 'Ravno u zamku' i EP-a 'Evo Rezerve', uz ponešto izmijenjenu postavu i kraće pauze, 'Rezerve' su spremne za nove avanture.

Pjesma 'Sve u sol' prvi je singl s novog nadolazećeg studijskog albuma na kojem ekipa vrijedno radi već neko vrijeme. Pjesma je to o inatu, kako smo od njih i očekivali, koja jasno apostrofira ljubav kao najmoćniju energiju. Tako i u ovoj priči, pred njom, zabrane i nepravda nemaju nikakve šanse! 

Iako je pjesma energijom mirna, pitka i radiofonična, jasno je da se 'Rezerve' ne odriču svog punkerskog stava koji u refrenu poziva na romantičan bunt protiv 'svega onog što ne može' te stadionski glasno viju zastavu podrške za sve outsidere koji se prepoznaju u ovoj rock baladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rezerve' ponovno istrčavaju na teren u nešto drugačijem sastavu, ali s istim žarom i entuzijazmom na koji smo od njih navikli. Njihov novi napadač pjevač je Ivo Vujčić Vujo (frontmen nekad kultne makarske grupe 'Zbunjeni'), a grupi se vratio i basist Mateo Perković, koautor pjesama s EP-a 'Evo Rezerve' i albuma prvijenca 'Ravno u zamku', ističe se iz Dallas recordsa.

Sadržaj se učitava...

Njihovi video spotovi su produkcijom, a još važnije atmosferom i pričama isprepletenih oko glavnih protagonista, uvijek iskakali iz okvira nailazeći na pozitivne kritike. Riječ je o svojevrsnim mini-filmovima i pripadajućim soundtrack-ovima koji zajedno predstavljaju jedno zaokruženo, uhu i oku ugodno iskustvo. 

Tako su i ovaj put, sinergijom zvuka i slike, spotom za pjesmu 'Sve u sol' poveli na zanimljivo glazbeno putovanje. U režiji Milana Latkovića, donose nam video priču o ljubavi koja govori i o prolaznosti vremena, međuljudskim odnosima, uspomenama i odrastanju.

Glavne uloge u ovoj priči utjelovljuju Maja Zoltner, Nika Petrović, Marin Borić i Elvis Bošnjak, dok se članovi benda u kadrovima pojavljuju toliko koliko je potrebno da budu jasna podrška jednoj priči o odrastanju.

Jesu li 'Rezerve', u svojoj osmoj godini sazrele, odrasle, ili su i dalje ostali razigrani punk-rockeri koji ne pristaju na kompromise, pogledajte i poslušajte u novom video-spotu.