Norvežani dolaze svirati u Sarajevo i Mostar

Per Mathisen pozornica

Koncert Per Mathisena i njegovog benda najavljen je za subotu (9.10.) u Sarajevu u Centru kulture i mladih Općine Centar.

To će biti dio manifestacije '25 godina Norveške u BiH' koju veleposlanstvo te zemlje u Bosni i Hercegovini organizira povodom četvrt stoljeća norveške ustrajne i prijateljske pomoći Bosni i Hercegovini, navodi portal Starmo.

Na današnoj konferenciji za medije, norveški veleposlanik Olav Reinertsen naglasio je odlične bilateralne odnose njegove zemlje i BiH, prožete prijateljstvom i povjerenjem. Subotnji koncert najavio je kao konačnu priliku za predstavljanje norveške glazbe bosanskohercegovačkim građanima.

Koncert će biti održan u Centru za kulturu u prisustvu maksimalno 100 posjetitelja, kako nalažu aktualne epidemiološke mjere. Za utorak je planiran i koncert Per benda u Mostaru 12.10.2021. u 'Pavarotti' centru s početkom u 20 sati, kazao je veleposlanik.

Per Mathisen, voditelj benda, na konferenciji za medije je ove glazbene događaje ocijenio kao dobru priliku za nastup s bosanskohercegovačkim glazbenicima. Svirao je u više od 40 zemalja, ali Sarajevo mu ostaje u vrhu prioriteta posjećenih gradova, rekao je.