VIDEO  NEOBIČNO IZDANJE Luke Black predstavljat će Srbiju na Eurosongu

Luke Black Srbija
Telegraf

Luke Black sinoć je oduševio sve i odnio pobjedu na natjecanju 'Pjesma za Euroviziju', te je dobio priliku da predstavlja Srbiju ovog svibnja u Liverpoolu svojom pjesmom 'Samo mi se spava'.

Po odluci SMS glasova, ali i žirija, Luke Black ide u Liverpool. U finalnoj večeri nastupilo je 16 izvođača. "Ne znam šta da kazem... Kada dođem sebi, bit ću malo rječitiji", kazao je predstavnik Srbije na Eurosongu nakon proglašenja pobjednika.

Njegova pjesma 'Samo mi se spava' šalje jaku poruku. Naime, glazbu i tekst Luke je sam pisao a bio je inspiriran kolektivnim buđenjem.

"Mnogo puta prije, ali i nakon pandemije događalo se da svijet postane previše intenzivan i da se uvijek nekako bolje osjećam kada odspavam. Imam osjećaj da se nekako regeneriram. Koliko god je to za mene kao individuu dobro, to nije dobro na globalnom nivou da svi spavamo dok se nešto oko nas događa. Smatram da malo trebamo kontrolirati naše okruženje. Jedna od poruka jeste kolektivno osvještavanje za koje se nadam da će se dogoditi", rekao je Luka za Telegraf.

Sadržaj se učitava...

Pehar mu je uručila prošlogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu, Konstrakta. Lena Kovačević najviše glasova je dala Luke Blacku, kao i profesor Dragan Đorđević Suzuki.

Saša Lokner 12 poena za Nađu koja je bila na prvom mjestu poslije glasovanja žirija, Slobodan Veljković Cobi 12 poena za Nađu, Nevena Božović Ivanović 12 bodova Filipu Balošu. Kada su u pitanju glasovi publike, Luke Black dobio je 10 poena, ali se zahvaljujući ostalim bodovima uspio izboriti za titulu predstavnika na Eurosongu.

Ovaj mladić privukao je veliku pažnju ljudi širom Srbije, ali još uvijek malo tko zna tko je on. Luke se autorskom glazbom se bavi od 2005. godine, a sa 12 je počeo pisati tekstove, da bi četiri godine kasnije počeo i komponirati glazbu i pisati aranžmane. U tom razdoblju je snimio šest albuma koje su imali prilike čuti samo njegovi najbliži prijatelji, piše B92.

Dvije godine kasnije seli se u Beograd, zbog studija engleskog jezika i književnosti. Ono što Lukea izdvaja od ostatka natjecatelja je glazba koja apsolutno odudara od domaćih standarda. Ovaj mladi umjetnik već šest godina živi i radi u Londonu gdje je i stvorio pjesmu kojom će predstavljati Srbiju na Eurosongu.

Prvi put se predstavio javnosti u svibnju 2014, u okviru 'Grooveland festivala', kada je i premijerno izveo singl D-Generation. Osim autorskom glazbom, bavi se i audio produkcijom i režijom vlastitih nastupa i glazbenih spotova.

Tražeći svoj umjetnički izraz eksperimentira i isprobava nove i neočekivane forme i stilove, a godinama je surađivao sa Konstraktom i bendom 'Zemlja gruva'.