Najljepša žena na svijetu danas slavi 52. rođendan

Monica Bellucci, žene, muškarac, znakovi
Rođena je u malom mjestu Čiti di Kastelo u Italiji, kao jedinica vlasnika transportnog poduzeća, Luigija Bellucija, i slikarke, Marije Gustinelli.

Ljepotom se izdvajala još kao tinejdžerka, njeni roditelji su otkrili da je Monicu bilo teško obraniti od pažnje njenih sugrađana koji su se divili njenoj nesvakidašnjoj ljepoti. Monica se prije glume bavila modom, bilo je to krajem osamdesetih i u to vrijeme je surađivala sa modnom kućom "Dolce&Gabbana" sa kojim i danas radi.

A onda je 1990. godine uslijedila njena prva uloga u filmu "Život sa sinovima", i gluma je postala njena životna profesija. Igrala je u brojnim filmskim ostvarenjam, "Malena", "Apartman", "Srce tanga", samo su neki od njih, a ima ih nekoliko desetina. Partneri su joj bili vodeći glumci današnjice.

Slavni režiseri su se utrkivali, svi su željeli Monicu u svojim filmovima. Surađivala je i sa Emirom Kusturicom, sa kojim je prošle godine snimila film "Na mliječnom putu", a koji je prikazan ove godine u Mostri u Veneciji. Monica je postala i seks simbol i to onaj neprolazni jer nju ljepota ne napušta.

Bila je vjerena za glumca Nicolu Farrona, od 1989, do 1995, a onda se 1999. godine vjenčala sa francuskim glumcem Vincentom Kasselom, sa kojim je dobila dvije kćerke, Devu (12) i Leoni (6). Poznati par se 2013. razveo.

zena.blic.rs