MOSTARAC OBJAVIO NOVU PJESMU Najkreativniji pisac koji upotpuni pjesmu dobiva 500 eura

Dino Šoše, Glazbenik, mostarac, pjesme, novi album, Dino Šoše, nova pjesma, pjesma

Bosanskohercegovački kantautor, Mostarac Dino Šoše upravo je objavio novu pjesmu imena “Greška” s novog albuma “Četiri ljubavna doba”.

Izlazak nove pjesme Mostarac je odlučio započeti s nagradnim natječajem kako bi, kako kaže, mnogi u ovim nevremenima koja vladaju ispoljili svoju kreativnost. Naime, potrebno je napisati priču koja treba pratiti pjesmu "Greška", a nagrada je 500 eura za najkreativnijeg amaterskog pisca.

Sadržaj se učitava...

“Greška” je glazbena priča o ljubavi, onakvoj kakva često zna da bude. Punoj uspona i padova, na putu prema mirnim lukama. Sama riječ “greška” se u pjesmi ne spominje u refrenu, ali je interesantna riječ koja može imati višestruko značenje. Ponekad pogriješimo kad zavolimo, nekad opet kad to ne učinimo. Život je pun grešaka, na nekima se uči, neke se žive, a neke opet prežive. Iz perspektive notnog papira, ona je spoj logičnih melodija i nelogičnog rasporeda, kaže Šoše za hercegovina.info, te dodaje:

“Na početku mi je zvučala “provjereno”, pa sam odlučio da joj podarim malo drugačiju strukturu. Na kraju ne znaš je li počinje ili završava refrenom i koliko ih uopće ima. Na taj način sam zadovoljio i onog jednostavnog i onog kompliciranog u sebi.

Upitan da objasni kako što ga je inspiriralo za pisanje ovih stihova kazao je kako nema veće inspiracije sa dužim rokom trajanja od ljubavi.

U ovoj pjesmi ima svakakve, od tužne, tragične, do sretne, vječne ljubavi. Ona je priča o “pogrešnom” putu na čijem kraju nas često sačeka prava stvar. Ima u njoj i ljutnje, sumnje, previranja, suza, sve to sam nekako nagurao u par strofa. A što se spota tiče, ovaj se sam odlučio da pjesmu upotpunim pričom, ali ne vlastitom…”

Dodaje kako pjesmu prati nagradni natječaj “Moja pjesma, tvoja priča”.

“Krenuli smo u potragu za slovima, koja će je upotpuniti “Grešku”. S jedne strane, jer je to neobičniji put, a s druge jer znam da među nama ima mnogo kreativnih kojima nevremena u kojima živimo ne dopuštaju da pronađu put do publike. Nadam se da je ovo prilika da mi pronađemo njih, pjesmom. Tako se desio natječaj “Moja pjesma, tvoja priča”. Ukratko, u natječaju mogu sudjelovati svi koji žive na području BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, pod uvjetom da se ne bave profesionalno pisanjem. Poslušate moju pjesmu, napišete svoju priču, pošaljete do 31. svibanja na [email protected] i možda osvojite glavnu nagradu: 500 eura!

Pitali smo ga nam otkrije kada će napokon Mostarci moći čuti dugonajavljivanju pjesmu posvećenu Mostaru imena “Makul”.

“Vjerujem, još ove godine. Ako umjesto pjesme ne krene kašalj (smijeh). Šalim se, radimo na još par pjesama, malo nas je poremetila gospođa korona, ali nadam se da će i ovo uskoro biti jučer, pa da se vratimo životima i muzici. A zbog “Makula” sam zaista već mjesecima preuzbuđen, ona je stvarno posebna pjesma o jednoj posebnoj ljubavi prema gradu”, kaže Šoše.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.