FOTO  MOSTAR BLUES & ROCK FEST Vrlo dobra svirka prve večeri

Mostar blues i rock fest 2021
Hercegovina.info

Program 'Open city Mostar' je nastavljen prvom večeri 'Mostar blues & rock festivala' koja je održana na 'Kantarevcu'. Ovaj festival otvorenim je proglasio gradonačelnik Mostara Mario Kordić poželjevši prisutnima dobru zabavu, te više ovakvih programa u ovom gradu.

"Ljudima treba zabave, treba opuštanja u slobodno vrijeme, a jedan od načina za takvo što je i glazba. Dođite i uživajte u onome što su vam priredili organizatori 'Blues & rock festivala', te svi oni koji stoje u organizaciji programa 'Open city Mostar'", kazao je Kordić.

Prvu večer festivala nastupili su 'Tribute to Cure' bend koji je oformljen iz mostarske Rock škole, zatim Yogi Lonich - američki autor hrvatskog porijekla. Već za prvi album 'Metta' je dobio nagradu Los Angeles Music Award’s, a praktično od tada i kreće njegov glazbeni uspon.

A nastupio je i Todd Sharpville - britanski gitarista, autor i pjevač, za svoj prvijenac nagrađen je nagradom 'Best Album in 1994 in the British Blues Connection awards'. Vrlo dobro muziciranje oduševilo je manji broj posjetitelja od onoga što se očekivalo, a jedan od razloga je i kišovito vrijeme koje se meteorolozi prognozirali. Međutim kiša je poštedjela prvu večer festivala, te je počela padati tek po završetku svirke.

Već večeras, posjetitelji mogu pogledati još tri koncerta, a nastupit će 'Andy's acoustic stories' (USA), 'Malter ego' (BiH) i 'Partibrejkers' (Srb). Koncerti će se održati na 'Kantarevcu s početkom od 21 sat, a ulaz je besplatan.