VIDEO  'Mitsko Biće' objavilo debitantski EP

Mitsko biće i Kineski restoran

Debitantsko EP izdanje 'Mitskog Bića' 'Tužne pesme u slatko-kiselom sosu' je konačno objavljen i sastoji se od šest singlova sa pratećim video spotovima, i to: 'Intro', 'Vremeplov', 'Bilo Nekad', 'Daleko', 'Sa tobom' i 'Biće sve u redu'. Prvih pet numera je objavljeno nešto ranije, dok je posljednja 'Biće sve u redu' objavljena zajedno sa cijelim izdanjem.

Koautor ovog zajedničkog EP izdanja, je Ognjen Bošković (aka 'Kineski Restoran') iz Beograda. Školovao se u X gimnaziji na bilingvalnom jezičkom smjeru, a poslije upisao Fakultet primjenjenih umjetnosti u Beogradu. Od malih nogu je težio ka vizualnim umjetnostima i svakom drugom vidu kreativnog izražavanja.

Sadržaj se učitava...

Ognjen se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom, kao i naravno glazbom. Projekat 'Kineski Restoran' osnovao je 2020. godine zajedno sa Reljom Popovićem – gitaristom bendova 'Neven' i 'Headop'. 'Volim da crtam i nemam život', rekao je Ognjen u nekom trenutku u svom životu i to je glavna rečenica kojom bira da se predstavi.

Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa 'Mitsko Biće' je rođen u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Nakon nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekat pod nazivom 'Mitsko Biće'. Jovanova najveća interesovanja su uglavnom vezana za glazbu, spotove, ali i dokumentarni film.

Režiju za posljednju numeru 'Biće sve u redu' potpisuje Jovan Ilić, dok je direktor fotografije bio Miloš Radovanović.

U isto vrijeme mladi Jovan je objavio i remikse svih pjesama u okviru izdanja koje se zove 'Teške pesme u opako-ljutom sosu', a svaku numeru sa izdanja je remiksovao još jedan član benda 'Headhop' - Danilo Ristić, producent koji se krije iza neuobičajenog alijasa 'riki'.