VIDEO  Melankolična pjesma o odlasku djece od roditelja

Bruno Filipović i pas
Damir Pačić

Talentirani kantautor s Korčule, Bruno Filipović, odlučio je svoja trenutna razmišljanja pretočiti u pjesmu 'Golube moj', koja zrači melankolijom i mirnim ljetnim ugođajem. 

Kao i dosadašnje pjesme tako i novi singl 'Golube moj' pokazuje širinu Brune Filipovića kao autora koji spretno plovi u svim žanrovima iz pjesme u pjesmu, ostavljajući svoj pečat kako glazbeno tako i tekstualno. Osim što Bruno potpisuje glazbu i tekst, također je radio na aranžmanu pjesme. Pjesma je ujedno i nastavak plodonosne glazbene suradnje Brune i Saše Antića, ali ovaj put Antić je svoj doprinos pjesmi dao odsviravši harmoniku, priopćeno je iz Dallas recordsa.

Sadržaj se učitava...

Za producentskim pultom našao se Hrvoje Prskalo koji je radio i na uspješnici 'Lastovo' i nedavno objavljenom singlu 'Control Freak'. Za njega Bruno kaže: "Hrvoje je jako ugodna osoba, u potpunosti predan radu u glazbi, jako visok nivo stručnosti. Nikad ne moramo puno pričati u kojem smjeru, stilu, dinamici, aranžmanskom rješenju treba pjesmu brusiti - on to razumije instiktivno i intuitivno".

Tekst pjesme je jednostavan, ali izravan i pogađa u srž te govori o osjećaju koji svaki roditelj iskusi u momentu shvaćanja da njihova djeca odrastaju pa nam je tako Bruno ispričao sljedeće: "Pjesma 'Golube moj' govori o osjećaju koji nastane kod svakog roditelja kad djeca postaju samostalna, kada započne proces odvajanja. U biti bilo koji oblik razbijanja uže obitelji, selidbe, imigracije, osamostaljenja budi dvojake osjećaje tuge i radosti, ponosa i strepnje. Tih nekoliko godina koje čine razliku od male bebe do mladog čovjeka ipak proleti u tren i ostavi nas nespremne...".

'Golube moj' idealna je pjesma mediteranskog prizvuka za ovo vruće ljeto, koja će donijeti miris borova i soli čak i ako se sluša daleko od užarenog pijeska i hladnih valova obale.