Među najbogatijim ženama hrvatskih sportaša su i dvije hercegovačke nevjeste. Poznato koliko su 'teške'

žene sportaša,Bojan Bogdanović,Ivica Zubac,Hercegovina

Akteri naše sljedeće priče najplaćeniji su hrvatski sportaši. No koje žene stoje iza ovih uspješnih muškaraca - naime mnogi od njih ističu kako njihova uspjeha ne bi bilo bez ženske podrške.

I dok se svijet bori s inflacijom i financijskom krizom, uvijek postoje oni koji s time neće morati razbijati glavu - oni koji potpisuju milijunske ugovore i bez obzira na to hoće li grijati klupu ili igrati za klubove velike minutaže - bit će jednako plaćeni. Portal Croatianweek popisao je najbolje plaćene sportaše u 2022. godini, a RTL je otišao korak dalje jer je sve zanimalo tko su žene koje stoje iza ovako uspješnih muškaraca.

SILVIJA BROZOVIĆ

Silvija Brozović supruga je Marcela Brozovića koji će kao branič milanskog Intera samo ove godine inkasirati gotovo 50 milijuna kuna. Silvija je gospođa Brozović postala na Badnjak 2016., a par je prije toga bio u vezi četiri godine, od njegove 20. Diplomirala je biologiju na zagrebačkom PMF-u, no otkada je završila fakultet rodila je dvoje djece - Auroru i Rafaela, te se znanosti nikada nije ozbiljno posvetila. Što ne znači da neće!

KARLA PUŠELJIĆ

Karla Pušeljić samozatajna je djevojka košarkaša Daria Šarića, kojem je, premda ozlijeđen pa za Phoenix Sunse nije igrao cijelu sezonu, ugovorom za 2022. zajamčeno 65 i pol milijuna kuna. Uz takav bankovni račun lakše je podnositi ozljedu koljena koju, sigurni smo, njeguje i njegova Karla, inače diplomirana ekonomistica. Upoznali su se prije deset godina u Vodicama kada je Zagrepčanka bila na ljetovanju, a od 2016. žive u Americi. Kao kruna desetogodišnjoj vezi, ove godine stići će im i beba! Čestitamo!

VANJA MODRIĆ

Miljenik nacije Luka Modrić, uvijek ističe kako veliki dio zasluga za uspjeh pripada i supruzi Vanji, - a uspjeh stoji 71,5 milijun kuna. Ljubav je to koja je ove godine postala punoljetna! 18 godina prošlo je otkako su popili prvu kavu na zagrebačkim Ravnicama. Naime, Vanja je kao diplomirana ekonomistica bila zaposlena u agenciji Zdravka Mamića te je 2004. mladome Luki udijelila nekoliko poslovnih savjeta. Kasnije se ispostavilo da su ti savjeti bili presudni za njihovu budućnost.

"Obitelj mi je najvažnija na svijetu, uživam u svakom trenutku kad sam s njima", izjavio je Luka Modrić.

KRISTINA ZUBAC

Kristina Zubac bila je studentica novinarstva kada je upoznala pet godina mlađeg košarkaša Ivicu Zupca! Bilo je to 2015. godine, kada nisu mogli ni pretpostaviti da će Ivica 7 godina poslije u samo jednoj godini u džep spremiti gotovo 80 milijuna kuna. Zupčevi žive u Los Angelesu, gdje Ivica igra za LA Clipperse. A Kristina ima i neobičan hobi - sportsko jahanje. "Imamo jedan dogovor. Ivica kad se umirovi se posvećujemo sto posto mojoj karijeri", rekla je Kristina Zubac.

ZRINKA ŠAHULIĆ

Prije tri mjeseca upravo je Exkluziv prvi objavio da najplaćeniji hrvatski sportaš u 2022. Bojan Bogdanović čeka prvo dijete s djevojkom Zrinkom Šahurić s kojom je u vezi pet godina. Osim da je iz Dubrovnika i da živi s Babom u Salt Lake cityju, o Zrinki ne znamo mnogo više. No, i to da joj je izabranik inkasirao samo ove godine 140 milijuna kuna prilično je zgodna informacija.

Svim ovim ženama zajednička je diploma s fakulteta. U svakom slučaju, bolje ju nisu mogle unovčiti.