VIDEO  Luka Nižetić za početak godine podario vam je novu baladu

Luka Nižetić torzo

Početak 2022. godine donosi nam predivnu baladu 'Ako tražiš ljubav', popularnog splitskog glazbenika Luke Nižetića, ujedno i šestog singla s njegovog nadolazećeg studijskog albuma čiji se izlazak očekuje tijekom ove godine. Pjesma je nastala u suradnji s Branimirom Mihaljevićem, autorom glazbe te Marijem Mihaljevićem, autorom stihova.

"Hvala Branimiru i Mariju Mihaljeviću koji me već duže vrijeme prate svojim autorskim radom i upotpunjuju moj glazbeni opus predivnim skladbama koje doživljavam vrlo osobno. Koliko god me javnost više doživljava kao osobu kojoj bolje stoje brže i poletnije pjesme, intimnije sam više vezan uz balade koje su mi nekako i bliže srcu. 

Nakon što je Mario poslao predivne stihove, Branimiru je trebalo malo duže vremena da raspiše odgovarajuću melodiju koja je dodatno pojačala emotivni doživljaj same skladbe. Pjesma govori o vraćanju sebi i onome iskonskom što je u svima nama, a to je ljubav", rekao nam je Luka o svojoj novoj pjesmi.

Sadržaj se učitava...

Pjesmu prati i vrlo atmosferičan video broj u režiji Darka Drinovca snimljen na bazenu Utrine. Ideja scenarija potekla je od samog Luke koji je inspiraciju našao u freedivingu, sportskoj disciplini kojom se već duže vrijeme bavi, navodi se iz Dallas recordsa.

"Već nekoliko mjeseci ozbiljno treniram freediving, odnosno ronjenje na dah. Ovu sportsku disciplinu približila mi je hrvatska reprezentativka i svjetska prvakinja Mirela Kardašević, ujedno nositeljica dvaju svjetskih rekorda.

U mlađim danima bavio sam se plivanjem i skokovima u vodu tako da mi je očigledno bilo suđeno da se ponovno vratim vodi koju doživljavam mjestom gdje se osjećam najsigurnijim i najmirnijim. Slobodno mogu povući paralelu između glazbe i freedivinga, naime oboje mi pruža isti osjećaj slobode, gdje mogu pomicati granice, postavljati nove ciljeve, izazove, a život kao takav po meni zapravo je to, teren pun iznenađenja i iskušenja. 

Osjećaj kada zadržim dah i zaronim je nešto najposebnije. Nestaju bilo kakve granice prostora i vremena gdje bez distrikcije vanjskog svijeta ulaziš u stanje meditacije u kojoj vlada tišina i fokus, prepušten si samom sebi i kao u glazbi dotičeš svoje najdublje ja. Upravo taj osjećaj bio je nit vodilja u realizaciji video broja u kojem atmosfera govori sve", zaključio je Luka.